“Ігри Нескорених-2019”: як відбувся фінальний етап відбору до національної збірної (ВІДЕО)

“Ігри Нескорених-2019”: як відбувся фінальний етап відбору до національної збірної (ВІДЕО). ігри нескорених, ветеран, відбір, військовослужбовець, змагання

“Ігри Нескорених-2019”: як відбувся фінальний етап відбору до національної збірної. ігри нескорених, ветеран, відбір, військовослужбовець, змагання‘Ігри Нескорених’ / 5 канал

Фінальний етап відбору до збірної України, яка уже наступного року візьме участь у міжнародних змаганнях “Ігри Нескорених” провели у столиці. Цьогоріч випробувати свої сили вирішили понад півтори сотні військовослужбовців – ветеранів російсько-української війни. Це рекордна кількість учасників, зазначають організатори. Як випробовували армійців бачила Валерія Павленко.

Не про перемогу, і не про медалі говорять на іграх нескорених. Поставили за мету – повернути смак до життя ветеранам російсько-української війни.

Фінальний відбір ветеранів війни на змагання у Гаазі 2020-го року. Цьогоріч кількість учасників рекордна – сто сімдесят військовослужбовців. Беруть участь лише ті, хто був поранений під час бойових дій. Вдруге випробувати себе вирішив армієць Олексій.

“Брав участь у “Іграх Нескорених”, трошки вдалося, тепер реалізовую свої починання”, – каже чоловік.

Цей етап – відбірний, ветерани випробовують себе у веслуванні, стрільбі з лука та паверліфтингу. Перед початком – інструктаж.

2014-го року під Іловайськом військовослужбовець ЗСУ Юрій втратив руку. Спеціально для змагань замовив спортивний протез.

Розповідає: “Я колись займався спортом, тобто 90-150 я тягнув. Це ще до війни було”.

Потім учасники рушають на інтерв’ю із психологом. Там оцінюють психологічний стан ветеранів.

“Намагаємося оцінити, наскільки людина задоволена своїм життям і чи потребує покращення і якихось з цих сфер. Для яких участь у збірній, у тренуваннях, поїздка за кордон з командою і тренерами стане таким гарним поштовхом у житті”, – каже психолог Ольга Семенова.

Медалі – не головне, наголошують організатори дійства.

Віталій Дейнега, голова благодійного фонду “Повернись живим”, говорить: “Найголовніше – це дати людині другий шанс. І дати людині можливість, дати людині новий привід боротися і чогось досягати, відновити ось цей смак до життя”.

Цьогоріч міжнародна фундація “Ігор Нескорених” збільшила кількість учасників для України. У 2020-му році нашу збірну представлятимуть 20 військовослужбовців. Їх оберуть у вересні під час “Національних Ігор Нескорених” у столиці.

Валерія Павленко

“5 канал”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*