Керівництво ФФУ зустрілося з представниками CAFE

Керівництво ФФУ зустрілося з представниками CAFE. cafe, ффу, робоча зустріч, футбол, інвалідність, indoor, table, wall, person, furniture, ceiling, laptop, computer, desk, room. A group of people sitting at a table

Керівництво ФФУ зустрілося з представниками CAFE. cafe, ффу, робоча зустріч, футбол, інвалідність

У вівторок, 14 листопада, у Будинку футболу відбулася робоча зустріч керівництва Федерації футболу України з представниками Центру доступу до футболу в Європі (CAFE) з питань роботи ФФУ стосовно надання людям з обмеженими можливостями доступу до футболу.

Зі співробітниками CAFE – виконавчою директоркою Джоаною Дігел та координаторкою розвитку футболу в Східній Європі Естер Джоунс Рассел – зустрілися перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко та віце-президент Асоціації футболу інвалідів в Україні Юрій Титаренко.

Мета візиту представників CAFE – інспекція двох столичних стадіонів, які наступного року прийматимуть фінальні матчі жіночої та чоловічої Ліги чемпіонів: НСК «Олімпійський» та «Динамо» імені Лобановського». Зокрема у плані наявності необхідної інфраструктури та можливості надання послуг аудіо-описових коментаторів.

Як зазначила Джоана Дігел, під час Євро-2016 CAFE вже мав спільні проекти з реабілітаційним центром України. «Ми надали квитки на матчі турніру, але у вболівальників був певний страх. Втім, уже після матчів вони повірили в те, що знову можуть бути дотичними до футболу».

Керівництво ФФУ зустрілося з представниками CAFE. cafe, ффу, робоча зустріч, футбол, інвалідність

У свою чергу перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко розповів про роботу Федерації щодо відвідування матчів за участю національних збірних команд України вболівальниками з інвалідністю.

«Дякую, що ви допомагаєте розвивати проекти стосовно рівних можливостей для усіх людей. Українська збірна, складена з гравців з обмеженими можливостями, перемагала на Паралімпіаді та чемпіонаті світу, й ми пишаємося цими досягненнями. Федерації футболу України співпрацює з військовим госпіталем, у який ми поставили сучасне обладнання. Гравці національної збірної відвідують українських воїнів, які зазнали поранень в зоні АТО та проходять лікування й реабілітацію. ФФУ створила парафан-клуб для людей з обмеженими можливостями – «Люди на колесах», а його члени – відвідують матчі збірної. Зокрема, в Хорватії перед матчем національних збірних відбувся товариський поєдинок уболівальників, участь у якому взяли спортсмени-ампутанти. Проводиться чемпіонат України серед військовослужбовців-учасників АТО, який є чудовою соціальною можливістю адаптації у мирному житті учасників бойових дій».

Як зазначив Юрій Титаренко, ФФУ приділяє велику увагу розвитку футболу для людей з обмеженими можливостями. Так, Регламентом Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Української Прем’єр-Ліги сезону 2017/18 передбачено наявність в клубах спеціальної посади офіцера, який повинен опікуватися людьми з обмеженими можливостями для поліпшення доступу цієї категорії вболівальників до перегляду футбольних матчів і більш глибокого залучення їх у світ спорту.

Також, за програмою УЄФА та CAFE «Капітани змін» у штаті Федерації працює людина з обмеженими можливостями – Андрій Загребелько. За словами Юрія Титаренка, цей фахівець ФФУ є кваліфікованим спеціалістом, і на рівні працює з іншими співробітниками.

Також, ФФУ разом з Прем’єр-Лігою та Спеціальною Олімпіадою України вже декілька років поспіль практикує виведення гравців клубів дітьми з інвалідністю на топові матчі українського чемпіонату. У 2017 році цей проект було реалізовано в рамках 12-го туру чемпіонату України з футболу.

Керівництво ФФУ зустрілося з представниками CAFE. cafe, ффу, робоча зустріч, футбол, інвалідність

Прес-служба ФФУ, Андрія Майорова

Офіційний сайт Федерації футболу України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*