“Ми просто люди з іншими можливостями”: у Львові вперше пройшли змагання візочників-баскетболістів (ВІДЕО)

“Ми просто люди з іншими можливостями”: у Львові вперше пройшли змагання візочників-баскетболістів (ВІДЕО). львів, візочник-баскетболіст, змагання, турнір union basket, інвалід, floor, wheelchair, person, basketball, sports equipment, disabled sports, wheelchair sports, tennis, racket. A group of people standing next to a bicycle

“Ми просто люди з іншими можливостями”: у Львові вперше пройшли змагання візочників-баскетболістів. львів, візочник-баскетболіст, змагання, турнір union basket, інвалідUnion Basket Lviv-2017

На спортивному майданчику баскетболістів у Львові: сила духу та незламність характерів. Там відбувся всеукраїнський турнір “Union Basket”. У турнірі змагаються з півсотні спортсменів – як місцевих, так і з Харкова та Києва. Організатори спортивних баталій запевняють, що це не просто змагання, а соціальна реабілітація для людей з обмеженими можливостями.

Олександр Тарасюк – вже три роки у візку. Ногу втратив під час бою поблизу Дебальцевого. Там Олександр воював у складі 34-го окремого мотопіхотного батальйону. Після реабілітації дізнався від побратимів про команду баскетболістів, які тренуються на візках. Нині Олександр Тарасюк грає за київську команду “Київ-Баски”: “Ми тренуємося два рази в тиждень, у нас є свій зал, з’явився тренер. Я не можу назвати нас інвалідами. Ми просто люди з іншими можливостями”.

Капітан львівської команди “Union Basket Lviv” Павло Козак через падіння з висоти в інвалідному візку вже 17 років. Він – член паралімпійської збірної із паверліфтингу, чемпіон України та Європи.

“Це, однозначно, в першу чергу – можливість спілкування. Це можливість десь себе реалізувати. Це фізична активність, яка сприяє покращенню самопочуття. Це фізкультурно-спортивна реабілітація”, – каже Козак.

Загалом, у змаганнях беруть участь з півсотні спортсменів. Крім львів’ян, є команди з Харкова та Києва. За умовами гри – переможця не обирають. Бо мета цих змагань інша.

“Є багато випадків людей, які вперше виходять за межі свого дому і після травм вперше до чогось долучаються, окрім лікарень… Вони як звичайні люди – мають мету, до якої ідуть. І роблять для цього все, що у їхніх силах”, – пояснює тренер львівської команди та організатор змагань Мар’ян Пітель.

Це перші змагання у Львові візочників-баскетболістів. У їхніх планах – представляти українську збірну на європейській та світовій спортивних аренах.

Марта Шикула, Євген Радіон

“5 канал”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*