Міс України на візку Каріна Айрапетян стала чемпіонкою світу з пара-карате (ВІДЕО)

Міс України на візку Каріна Айрапетян стала чемпіонкою світу з пара-карате (ВІДЕО). каріна айрапетян, пара-карате, tennis, person, sport, racket, racquet sport, wheelchair, table tennis racket, ping pong, racketlon, disabled sports. A person standing in front of a crowd

Львів’янка Каріна Айрапетян менше ніж за рік занять пара-карате здобула перемогу на чемпіонаті світу в австрійському місті Лінц. Міс України на візку всього за дев’ять місяців занять карате довела, що вже готова підкорити світ, повідомляє “Zaxid.net”.

«Я бачила раніше пара-карате, як виступали на минулому чемпіонаті світу. І я зрозуміла, що вона має туди їхати, медаль точно привезе. Ми не сподівалися, що золото, але це такий результат, що до сих пір ще грають емоції», – згадує тренер Каріни Тетяна Ушакова.

Дівчина посилено зміцнювала м’язи. Одне з найскладніших випробувань – тренування без спинки візка.

«Коли ти її знімаєш, в тебе втрачається рівновага, і коли ти постійно тренуєшся без неї, ти змушуєш свою спину працювати. За рік вона трошки відновилась. Мої м’язи спини були дещо сильніші, ніж у моїх противників, і тому ж в мене вийшли чіткіші і швидші рухи», – зізнається чемпіонка.

Маленькі колеги спортсменки пишаються своєю чемпіонкою. Вони ретельно стежили за її тріумфом у прямому ефірі, і захоплено беруть з неї приклад.

«Насправді, це було дуже хвилююче. Ми всі дуже хвилювались. Ми вірили, що вона виграє, але все ж таки. Якщо тобі тяжко, то можна подумати про Каріну, що в неї ще є візок, і їй набагато важче це все робити», – пояснив каратист Володя Балобанов.

А ще 9 років тому дівчина не знала, що таке життя на візку. Після жахливої автокатастрофи втратила можливість ходити, проте жага до життя долею випадку звела її з карате.

«Я колись побачила групу людей на візках і мені дуже захотілося з ними працювати. Я їх всіх запросила на тренування карате, там їх було чоловік 14. І була вражена, що прийшла тільки вона», – згадує Тетяна Ушакова.

«Спочатку я добиралася на маршрутці, поки це було можливо. Але коли в нас тренування о 7-9 годині, то маршрутки переповнені, доводилося навіть по дві години чекати на автобус, щоб можна було в неї заїхати», – пригадала Каріна.

Дівчину одразу полюбила вся команда клубу «АРЕЙ» і на власних автівках довозили її на заняття.

«Мені з нею легко займатися, тому що я не вважаю її інвалідом, я з нею працюю, як зі здоровою людиною, і деколи мені здається, чому вона сидить, вона зараз має встати і почати робити», – зізналася тренер Каріни.

Окрім золотих нагород, з півтори тисячі учасників дівчина увійшла до шістки найкращих спортсменів чемпіонату. Перемога додала ще більше мотивації на наступні звитяги та мрію на майбутнє.

«Шалене маю бажання стати тренером. Карате для мене – насамперед якась філософія. Я б не хотіла просто заробляти гроші, а залишити після себе слід», – поділилася сподіваннями чемпіонка світу.

Додамо, що у 2015 році Каріна Айрапетян стала Міс України на візку.

Олена Кук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*