На Житомирщині відбувся чемпіонат області з армспорту серед осіб з інвалідністю

На Житомирщині відбувся чемпіонат області з армспорту серед осіб з інвалідністю. житомирщина, армспорт, змагання, чемпіонат області, інвалідність, person, clothing, human face, indoor, man, group, smile, family, crowd. A group of people sitting at a table

На Житомирщині відбувся чемпіонат області з армспорту серед осіб з інвалідністю. житомирщина, армспорт, змагання, чемпіонат області, інвалідність

У місті Новоград-Волинську 16 листопада відбувся чемпіонат області з армспорту серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату (ОРА) та вадами зору з нагоди Міжнародного дня інвалідів.

Метою змагання була подальша популяризація армспорту серед осіб з інвалідністю; залучення спортсменів з інвалідністю до систематичних занять фізичною культурою та спортом як ефективного засобу реабілітації; підвищення їх спортивної майстерності; виявлення найсильніших спортсменів для формування збірної команди області та для участі у Кубку України, який пройде 8-12 грудня у Харкові.

У змаганнях взяли 90 спортсменів, а саме з міста Житомира та Новоград-Волинська, Радомишльського, Пулинського, Коростенського та Новоград-Волинського районів. Серед них 15 майстрів спорту України, 2 майстра спорту України міжнародного класу, 3 чемпіони світу, 2 призера чемпіонату світу, чемпіони України.

Змагання проводилися в особистому заліку серед чоловіків та жінок у вагових категоріях: 1. Клас ARM-1 (спортсмени з ураженнями опорно-рухового апарату, змагаються сидячи). 2. Клас ARM-2 (спортсмени з ураженнями опорно-рухового апарату, змагаються стоячи). 3. Клас ARM-3 (спортсмени з вадами зору).

Переможцями в абсолютній категорії стали: Пінчук Олесандр, Гуменюк Ігор, Бессальнова Олеся (молодіжний оздоровчий клуб «ФЕНІКС» для осіб з обмеженими фізичними можливостями м. Новоград-Волинський) та Матюк Дарія (Житомирське вище професійне училище-інтернат м. Житомир).

Вітаємо переможців і призерів змагань та їх тренерів: Геннадія Данюка, Ігора Селіхова, Руслана Мінгазова, Дениса Опанчука, Олександра Харковця, Горбенко Сергія.

За матеріалами прес-служби ЖРЦ «ІНВАСПОРТ»

Спортивний Житомир

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*