Національна дефлімпійська збірна команда України з тріумфом повертається на Батьківщину

Національна дефлімпійська збірна команда України з тріумфом повертається на Батьківщину. дефлімпійські ігри, змагання, порушення слуху, спортсмен, інвалід, grass, person, sky, outdoor, smile, group, clothing, posing, people, sport. A group of people posing for the camera

Національна дефлімпійська збірна команда України з тріумфом повертається на Батьківщину. дефлімпійські ігри, змагання, порушення слуху, спортсмен, інвалід

ХХІІІ Дефлімпійські ігри завершено – вони вже стали історією для понад 3500 спортсменів з порушеннями слуху із 97 країн світу, і національна дефлімпійська збірна команда України – одна із лідерів світового дефлімпійського спорту, тріумфально повертається в Україну з 99 високими нагородами – 21 золотою, 42 срібними та 36 бронзовими медалями та з другою світовою позицією, яку попри все українцям вдалось відстояти на цих Іграх. На першому місці – команда Росії, на третьому – команда Кореї, четвертою цьогоріч стала команда володарки Ігор – Туреччини.

У ХХІІІ літніх Дефлімпійських іграх, які тривали з 18 по 30 липня 2017 року, взяло участь понад 3500 спортсменів з порушеннями слуху із 97 країн світу, що змагались за 221 комплектів нагород у 21 виді спорту.

Українська національна дефлімпійська збірна команда одна з найчисельніших – 217 спортсменів в 16 видах спорту (у порівнянні з Дефлімпійськими іграми 2013 року – було 191 спортсмен у 16 видах спорту).

Українські спортсмени за підсумками участі у змаганнях Дефлімпійських ігор вибороли 99 медалей: 21 золоту, 42 срібні, 37 бронзових у 15 видах спорту (без медалей тільки бадмінтон) та забезпечили впевнене друге загальнокомандне місце серед країн-учасниць. Відтак, дефлімійською командою зразка 2017 року покращено результат Дефлімпійських ігор 2013 року у медальному заліку, адже на попередніх іграх було 88 медалей: 21 золота, 30 срібних та 37 бронзових.

По видам спорту українські команди з пляжного волейболу та карате зайняли І місце, ІІ місце посіли дзюдо та спортивне орієнтування, ІІІ місце у команд з боротьби вільної, боулінгу, волейболу, тенісу настільного та стрільби кульової серед країн учасниць Дефлімпіади.

Таким чином, команди у 10 видах спорту з 16 представлених українськими спортсменами увійшли до трійки країн-лідерів світового дефлімпійського спорту.

До того ж український баскетбол – 4 місце, боротьба греко-римська – 5 місце, легка атлетика – 6 місце, плавання-8 місце серед країн-учасниць.

146 українських спортсменів (67,28%) в 15 видах спорту вибороли дефлімпійські нагороди.

Найбільше золотих нагород вибороли каратисти – 6; дзюдоїсти – 5; спортивне орієнтування -3, кульова стрільба – 2; пляжний волейбол-2 (максимальна кількість у цьому виді спорту!!!!).

Найбільша кількість срібних медалей у спортсменів в легкій атлетиці -11, плаванні-8, карате-5, спортивне орієнтування – 4; найбільше бронзи в плаванні-9, дзюдо-7, по 4 в карате та легкій атлетиці.

Найбільшу кількість золота – 3 медалі здобула Янчук Карина в змаганнях з карате; 5 медалей у Федосєєвої Ганни – 2 золотих, 2 срібних та 1 бронзова; 5 медалей в здобутку Мажари Інни – 2 золоті, 1 срібна та 2 бронзових в карате; в плаванні у Режило Марії – 8 медалей: 3 срібних та 5 бронзових та у Терещенко Ірини – 8 медалей: 4 срібних та 4 бронзових.

Дефлімпійський рекорд встановив у стрільбі кульовій Костик Олександр, покращивши свій же попередній світовий рекорд.

О 1 годині ночі (у ніч з 31 липня на 1 серпня) національна дефлімпійська збірна команда повертається додому. Зустрічайте переможну команду в аеропорту Бориспіль, термінал F. Будемо раді розділити з усіма вами сяйво нашої спільної перемоги!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*