Пишаємося “нескореними”: українські герої повернулися додому з ворохом медалей (ВІДЕО)

Пишаємося “нескореними”: українські герої повернулися додому з ворохом медалей (ВІДЕО). invictus games, ігри нескорених, українська збірна, змагання, спортсмен-ветеран, person, indoor, clothing, sport, smile, sports uniform, crowd. A group of people standing in front of a crowd

Пишаємося “нескореними”: українські герої повернулися додому з ворохом медалей. invictus games, ігри нескорених, українська збірна, змагання, спортсмен-ветеран

Національна збірна України “Ігри нескорених” повернулася на Батьківщину. 10 днів хлопці боролися у Торонто зі спортсменами-ветеранами бойових дій з 17 країн світу. Як результат – українська збірна виборола 14 медалей, з них 8 золотих та по 3 срібних та бронзових. І такий результат вивів нашу збірну на друге місце у командному заліку. Вперед пропустили тільки господарів змагань – збірну Канади. Вітала переможців у Борисполі і кореспондент “5 каналу” Наталка Коцкович.

Під звуки оркестру, з державними прапорами і квітами у руках – понад сотня рідних та друзів чекають на команду переможців. Національна збірна прибуває двома рейсами. Спочатку резервісти та тренери. Ті, хто майже півроку готували спортсменів до змагань у Торонто, результатами задоволені.

Менш як за годину на летовище приземлився другий літак. З переможцями. Їх зустрічають міцними обіймами та гучними оплесками. Із собою до України спортсмени привезли 14 медалей. 8 золотих та по 3 срібних та бронзових. Абсолютним тріумфатором змагань у Торонто став 28-річний Павло Будаєвський – він виборов 4 золотих медалі з плавання. Пояснює: “Секретом успіху були тренування. Цей секрет – ніхто його не бачив, тому що він проходив в сірих буднях у басейнах”.

Своїм результатом здивував не лише глядачів та товаришів по команді, алей й свого тренера – чемпіона світу з плавання Валерія Димо: “Я знав, що буде 4 медалі в будь-якому випадку, особливо в попередньому запливі, там було зрозуміло. Але те, що всі будуть золоті – я не очікував”.

Неочікуваною перемога стала і для 25-річного бронзового призера з веслування на тренажерах Павла Мамонтова. Сміється: “Дивна річ – я відбирався на Invictus Games по бігу, пройшов і тренувався по велоспорту, отримав медаль по веслуванню. Життя таке”.

Спортсмени зізнаються, не могли не перемогти, адже, змагаючись, відчували неабияку підтримку. “Скільки багато людей прийшло підтримати Україну. Канадців не стільки було на їхніх локаціях, як українців місцевих”, – розповідає Мамонтов. А капітан збірної, золотий призер з веслування Олександр Писаренко додає: “Наші так горлали, що я показував їм: тихше, бо я не почую стартову сирену. Так підтримували, що я не міг не виграти”.

Дружня та переможна Національна збірна України запам’яталася у Торонто всім, хто побачив дух та силу волі наших хлопців. З українцями зустрівся і засновник змагань “Ігри Нескорених” – принц Гаррі. Який також підтримав українську збірну. “Це була одна-єдина фраза, але вона, мабуть була ключова: що українська команда – вона сама фантастична і сама крута”, – згадує бронзовий призер Вадим Свириденко.

Наталка Коцкович, Сергій Новіков, Данило Шматько

“5 канал”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*