Понад 100 тисяч осіб у 66 країнах узяли участь у щорічному благодійному забігу (ВІДЕО)

Понад 100 тисяч осіб у 66 країнах узяли участь у щорічному благодійному забігу (ВІДЕО). дослідження, забіг wings for life world run, лікування, травма спинного мозку, інвалідність

Понад 100 тисяч осіб у 66 країнах узяли участь у щорічному благодійному забігу. дослідження, забіг wings for life world run, лікування, травма спинного мозку, інвалідність

У благодійному забігу Wings for Life World Run цього року взяло участь понад 100 тисяч осіб у 66 країнах. Усі внески ентузіастів підуть на дослідження травм спинного мозку й пошуки їх лікування.

У забігу беруть участь усі охочі, зокрема люди з інвалідністю. Починається він у всьому світі одночасно й за будь-якої погоди. Причому спортсмени стартують від фінішу. Через півгодини слідом за ними виїжджає автомобіль. Спочатку він їде зі швидкістю 15 кілометрів за годину, потім поступово її збільшує.

Учасники сходять із дистанції, коли автомобіль їх наздоганяє. Переможцем стає той, хто пробіжить або проїде на інвалідному візку найдалі.

Серед жінок найкращий результат показала португальська спортсменка Віра Нунеш. Вона бігла в Німеччині й подолала приблизно 54 кілометри.

Серед чоловіків переміг швед Арон Андерсон, що має інвалідність і долав дистанцію на візку. Він брав участь у забігу в США і проїхав майже 90 кілометрів. Андерсон перемагає другий рік поспіль.

Загалом учасники пробігли і проїхали понад 900 тисяч кілометрів. Завдяки забігу зібрали три мільйони євро. Захід пройшов уже в п’яте.

Телерадіокомпанія «РАІ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*