Порошенко закликає вболівати за незрячого українця на Марафоні морпіхів у США (ВІДЕО)

Порошенко закликає вболівати за незрячого українця на Марафоні морпіхів у США (ВІДЕО). марафон морської піхоти, олександр попруженко, петро порошенко, сша, незрячий, grass, outdoor, road, footwear, sport, person, man, shorts, soccer. A man riding a skateboard down the side of a road

Порошенко закликає вболівати за незрячого українця на Марафоні морпіхів у США. марафон морської піхоти, олександр попруженко, петро порошенко, сша, незрячий

Президент Петро Порошенко оприлюднив історію незрячого українця Олександра Попруженка, який братиме участь в Марафоні морської піхоти у Вашингтоні (США).

Відеоісторію з Олександром та заклик вболівати за інших українських учасників розміщено на сторінці Порошенка у Facebook.

“Цієї осені Сашко разом з військовими ветеранами з усього світу бігатиме 42 км на Марафоні морської піхоти у США, представляючи Україну. Ще три роки тому ніхто би не зміг у це повірити. Сашко отримав жахливі травми і втратив зір, рятуючи життя 15 побратимам на Донбасі. Лікарі запевняли, що він не буде ходити, але завдяки силі духу та підтримці дружини Олександр не просто ходить, а біжить дистанцію, з якою впорається не кожен марафонець. Ще одна перемога юнака – вступ до Київського національного університету імені Тараса Шевченка на спеціальність військового історика”, – написав Порошенко.

Глава держави зауважив, що Олександр Попруженко – людина вражаючої сили духу, яка показує приклад незламності та любові до життя.

“Вболіваймо за Сашка та інших учасників Марафону морської піхоти разом”, – додав Порошенко.

https://www.facebook.com/petroporoshenko/videos/1367267610074294/

Відео: Петро Порошенко, Фейсбук

Як повідомлялося, Марафон морської піхоти США – один з найбільших Марафонів. Його можна назвати «Народним марафоном», адже там зустрічаються та біжать військові, ветерани, родини загиблих та їх друзі зі всього світу. Дистанцію повного Марафону долають понад 30 тисяч людей, а на дистанції 10 км зазвичай понад 10 тисяч спортсменів.

Цьогоріч Україну також представлятимуть дев’ятеро поранених ветеранів із різними життєвими історіями та власним шляхом реабілітації. Вони зробили зусилля над собою та почали тренуватись після травм та участі у бойових діях. Дата та місце проведення – кінець жовтня у Вашингтоні.

Фото: МОУ

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*