Прес-реліз: В столиці стартувала благодійна інклюзивна ініціатива “ПРИТУЛЯТИСЯ” на підтримку дітей з аутизмом

Прес-реліз: В столиці стартувала благодійна інклюзивна ініціатива “ПРИТУЛЯТИСЯ” на підтримку дітей з аутизмом. kidsautismgames, київ, аутизм, благодійна ініціатива притулятися, інклюзія, tree, snow, person, outdoor, clothing, footwear, skiing, group, people, ice skating. A group of people that are standing in the snow

Прес-реліз: В столиці стартувала благодійна інклюзивна ініціатива “ПРИТУЛЯТИСЯ” на підтримку дітей з аутизмом. kidsautismgames, київ, аутизм, благодійна ініціатива притулятися, інклюзія

У рамках найбільших спортивних подій Києва 2018 року благодійний фонд “SportforPeace” разом з КП “Київський метрополітен” започатковують благодійну ініціативу “ПРИТУЛЯТИСЯ”. Її метою є підтримка інклюзії дітей з аутизмом в спорт.

«Щодня у метрополітені ми бачимо напис “Не притулятися”, але кожен з нас іноді потребує саме притулитись до когось і знайти підтримку. Цього разу підтримки потребують сміливі діти з розладами аутичного спектру, які у 2018 році вийдуть на старт забігів у складі команди KidsAutismGames. Дорослі спортсмени та просто небайдужі люди матимуть можливість проявити свою увагу та підтримку до дітей – «притулитися» до них та пробігти разом дистанцію у 800 метрів», – розповідає керівник проекту “SportforPeace” Наталія Мартіашвілі.

Перший зимовий забіг 50 дітей з аутизмом проекту KidsAutismGames відбувся в рамках «Масниця SNOW RUN 2018» 18 лютого на ВДНГ. Вік дітей, які беруть участь в ініціативі – від 4 до 13 років. Це сьомий забіг для особливої малечі, але перший – зимовий.

Попереду в команди ще 8 спортивних забігів в Києві на підтримку ініціативи «ПРИТУЛЯТИСЯ».

«Підтримка благодійних ініціатив важлива для наших заходів. Бо масовий спорт – це соціалізація та рівність для усіх учасників. Можливість ставати сильнішим та ставити перед собою вищі цілі», – переконаний організатор заходу та директор KM RunningKlub Константин Божко.

«Доступність – важливий пріоритет розвитку нашого підприємства. Для нас це дуже органічний проект, оскільки ми підтримуємо створення інклюзивних умов та маємо у планах обладнання станцій для можливості зручного проїзду усім категоріям пасажирів», – додала радник начальника КП «Київський метрополітен» Наталка Макогон.

Долучитися до ініціативи та підтримати її можна також придбавши символічну сувенірну продукцію “ПРИТУЛЯТИСЯ”. Вона доступна на кожному заході або на сторінці Ініціативи https://www.facebook.com/kids.autism.games/. Ініціатива збирає кошти на спортивний інвентар для занять проекту KidsAutismGames.

Контактна особа для ЗМІ:

Тетяна Савіцька,
(067) 2464099 або

KidsAutismGames – спільна ініціатива Державного підприємства «Національний спортивний комплекс «Олімпійський», Фонду «Дитина з майбутнім» та Благодійної організації «SPORT for PEACE». Проект почав свою діяльність на початку лютого 2017 року. Щотижня професійні тренери «SPORT for PEACE» тренують біля 60 дітлахів з аутизмом у Зеленому серці НСК «Олімпійський». Такі тренування були розроблені спеціально, щоби через ігрові змагання навчити дітей взаємодіяти між собою, розвинути моторику, поліпшити фізичний стан дітей та привити їм любов до занять спортом.

Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*