Проведення чемпіонатів світу з плавання та пауерліфтингу відкладено. Українські команди повертаються

Проведення чемпіонатів світу з плавання та пауерліфтингу відкладено. Українські команди повертаються. мексика, пауерліфтинг, плавання, чемпіонат світу, інвалід, person, swimming, sport, line, racing, sports uniform, swimming pool, lined, team. A group of people posing for the camera

Проведення чемпіонатів світу з плавання та пауерліфтингу відкладено. Українські команди повертаються. мексика, пауерліфтинг, плавання, чемпіонат світу, інвалід

Після спустошливого землетрусу у вівторок, 19 вересня, Міжнародний паралімпійський комітет тимчасово відклав проведення майбутніх чемпіонатів світу з пауерліфтингу та плавання. Національний комітет спорту інвалідів України наразі відшуковує можливість транспортування національних паралімпійських збірних команд України з плавання та пауерліфтингу, які знаходяться у Мексиці, у м. Сан Луїс Потос, в Україну.

Міжнародний паралімпійський комітет (IPC) тимчасово відклав проведення чемпіонатів світу з плавання та пауерліфтингу, які повинні були розпочатись 30 вересня у Мехіко, у зв’язку із спустошливим землетрусом, який прокотився у вівторок (19 вересня) по країні. Рішення було прийнято після оцінки ситуації та після тісного зв’язку з місцевим оргкомітетом та урядом міста.

Землетрус амплітудою у 7,1 балів залишив сотні загиблих людей і завдав величезної шкоди будівлям та інфраструктурі в Мехіко та в його околицях. Незважаючи на те, що два майданчики, на яких було призначено провести паралімпійські чемпіонати, мають незначні пошкодження, але потрібно, на думку організаторів, провести цілісну оцінку пошкоджень. Крім того, деякі з готелів, призначені для розміщення спортсменів та пов’язаної з ними інфраструктури, були сильно пошкоджені.

Близько 1400 спортсменів, чиновники та фахівці паралімпійського плавання та пауерліфтингу повинні були бути в Мехіко на справжньому фестивалі паралімпійського спорту-2017, який з 30 вересня по 6 жовтня мали би продемонструвати спортсмени паралімпійці на чемпіонатах світу з плавання та пауерліфтингу. Деякі делегації вже прибули до Мексики для проведення тренувальних таборів напередодні заходу, у тім числі і національні паралімпійські збірні команди України, які наразі знаходяться в м. Сан Луїс Потос. До речі, з командами України – все гаразд, вони знаходяться у безпечному місці.

За словами Ендрю Парсонса, президента Міжнародного паралімпійського комітету (IPC), після жахливого землетрусу “наші думки, молитви та співчуття пов’язані з людьми Мексики в цей час”… “У результаті цієї трагедії ми повністю погоджуємося з тим, що першочерговим завданням мексиканської влади має стати надання пріоритетності відновленню, а не організацію двох великих міжнародних спортивних заходів. Тому ми домовилися з місцевим оргкомітетом та урядом міста Мехіко про відкладення майбутніх чемпіонатів світу з плавання та пауерліфтингу до подальшого повідомлення. Я знаю, що перенесення обох чемпіонатів розчарує всіх спортсменів, які мали намір взяти участь, однак це унікальні обставини, і це просто правильно зробити на даний момент. Нашим найважливішим пріоритетом зараз є робота з делегаціями команд, які вже знаходяться в Мехіко, щоб забезпечити їх безпечний виїзд. Ми потім оцінимо, чи можемо ми реорганізувати ці чемпіонати найближчим часом у Мехіко або шукати альтернативи “, – додав Парсонс у своєму офіційному повідомленні.

Це перший випадок у історії, коли Міжнародному паралімпійському комітетові довелося перенести проведення важливих чемпіонатів світу.

Національний комітет спорту інвалідів України наразі відшуковує можливість транспортування національних паралімпійських збірних команд України з плавання та пауерліфтингу, які знаходяться у Мексиці, в Україну.

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України
за матеріалами Міжнародного паралімпійського комітету –
https://www.paralympic.org/news/mexico-city-2017-world-championships-postponed

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*