Штовхання ядра, паверліфтинг і волейбол: у Києві ветерани АТО мірялися силами на змаганні “Звитяга Нескорених” (ВІДЕО)

Штовхання ядра, паверліфтинг і волейбол: у Києві ветерани АТО мірялися силами на змаганні “Звитяга Нескорених” (ВІДЕО). звитяга нескорених, київ, ветеран, військовослужбовець, змагання, person, floor, clothing, footwear, man. A group of people sitting in chairs

Штовхання ядра, паверліфтинг і волейбол: у Києві ветерани АТО мірялися силами на змаганні “Звитяга Нескорених”. звитяга нескорених, київ, ветеран, військовослужбовець, змаганняУ Києві відбулися спортивні змагання ветеранів АТО ‘Звитяга нескорених’ / 5 канал

“Звитяга Нескорених” – такі спортивні змагання для ветеранів російсько-української війни, які дістали бойові поранення, відбулися в середмісті Києва. Близько 50-ти демобілізованих та військовослужбовців змагалися у штовханні ядра, паверліфтингу, волейболі сидячи та веслуванні. Для них також організували фітнес-майстер-класи та психологічні лекції. На заході була і кореспондентка “5 каналу” Ірина Сисак.

“Кіборг” Леонід Хмельков – колишній військовослужбовець 95-ї аеромобільної бригади. Пройшов Слов’янськ, Ясинувату, Лисичанськ. Захищаючи Донецький аеропорт, боєць зазнав тяжкого уламкового поранення. Потім – роки лікування та реабілітації в Україні та за кордоном. Нині каже, саме спорт допомагає підтримувати форму.

Чоловік зазначає: “Це просто нереальна допомога, і фізична, і моральна, є ціль – до чого йти, чим займатися”.

У “Звитязі Нескорених” Леонід змагається у штовханні ядра. Розповідає, в цьому виді спорту вправлявся ще за студентських часів, тепер повернувся до улюбленої справи.

Серед учасників “Звитяги Нескорених” – ветеран АТО Євген Олексенко – воював у гарячих точках під Пісками, Опитним, Водяним. Уламкових поранень хребта і ніг зазнав у бою за Донецький аеропорт. Після реабілітації почав активно займатися спортом. Євген – володар срібної медалі з паверліфтингу на “Іграх нескорених” у 2018-му.

Чоловік каже: “Після поранення спорт допоміг мені реабілітуватися і насамперед поставив на ноги. Тому тренування на моєму прикладі працюють, я сам проводжу змагання, турніри в Запорізькій області поки що”.

Хоч і не бере участі, але прийшов підтримати побратимів Ігор Гордійчук, герой України, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна: “Переважна більшість хлопців дуже важко постраждали, залежно хто, де як, але хоч як би важко було – рук не опускаємо і віримо в наше світле майбутнє”.

Загалом, у змаганнях узяли участь близько пів сотні воїнів АТО та ООС з усієї України. Змагалися у паверліфтингу, штовханні ядра, веслуванні та волейболі сидячи. Такі комплексні спортивні заходи проводять уперше. Вони мають стати українським аналогом міжнародних “Ігор нескорених”.

Президент федерації стронгмену України Сергій Конюшок каже: “У цьому році міжнародні “Ігри Нескорених” не проходять, якраз ми виступили, щоб провести внутрішні відкриті змагання в Києві для наших бійців, і ми розробили програму, яка відповідає тим видам спорту, в яких наші хлопці та дівчата беруть участь у міжнародних “Іграх Нескорених”.

Хоча цьогоріч міжнародні змагання не відбуваються, але вже почався відбір команди на Invictus games 2020, які пройдуть у Нідерландах. Подати онлайн-заявки можна до 20 липня. Після кількох етапів відбору, збірну України сформують 20-ро учасників.

Ірина Сисак, Ігор Селянінов

“5 канал”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*