Тарас Дутко: Звертаюся до людей, які мають фізичні проблеми – не покидайте надії, підіть у паралімпійський спорт (ВІДЕО)

Тарас Дутко: Звертаюся до людей, які мають фізичні проблеми – не покидайте надії, підіть у паралімпійський спорт (ВІДЕО). тарас дутко

1_06_3_x84293-jpg-pagespeed-ic-dhzcuohii0_1

За словами медаліста, в Україні така ситуація, що якщо в сім’ї є дитина-інвалід – то це проблема, нещастя. Але якщо в сім’ї є паралімпієць з досягненнями – це велика гордість

Українські паралімпійці Ольга Свідерська та Тарас Дутко у програмі “Рандеву” на “5 каналі” розповіли, наскільки на даний момент українське суспільство готове до реалізації людей з обмеженими можливостями.

“Деякі кажуть, що от паралімпійці йдуть у спорт, тому що вони там заробляють гроші. Але ж річ не у грошах. Скажіть, будь ласка, де простий хлопець чи дівчина з обмеженими можливостями – на візку або це ампутант – можуть реалізувати себе в житті, влаштуватися на ту ж саму роботу? Це наша реалізація. Так, здебільшого, коли ми приїжджаємо додому з перемогами, починають усі рахувати наші здобутки. Але це реалізація для нас як для людей, кожен вибирає те, що він хоче, але ми маємо шанс на реалізацію”, – розповіла Ольга Свідерська.

Тарас Дутко, у свою чергу, провів паралелі між українськими паралімпійцями та бійцями АТО, що повернулися з війни та не можуть знайти пристосування у мирному житті. Він зазначив: “Для цих людей, які повернулися з АТО, мають проблеми зі здоров’ям, я хочу звернутися до тих, хто має дітей, молодих людей, які ще не є в паралімпійському спорті. У нас ситуація така в країні, що якщо в сім’ї є дитина-інвалід, це проблема для батьків, для сім’ї, горе, нещастя. Але якщо в сім’ї є спортсмен, паралімпієць з досягненнями – це велика гордість. Для сім’ї, для батьків, для родини, для міста і для держави”.

Спортсмен додав: “Хочу звернутися до людей, які мають там якісь фізичні проблеми, але є великими оптимістами – не покидайте надії, зробіть усе, підіть у паралімпійський спорт, і дай Боже, щоб у вас все склалося. Але якщо навіть і не в спорті – не покладайте зусиль, все вийде. Зробіть усе, щоб потрапити в Національний комітет спорту інвалідів і в Паралімпійський комітет, тут може вам і пощастить”.

Повну версію інтерв’ю читайте у матеріалі: Тарас Дутко: Cкладається враження, що спортсмени-паралімпійці – це люди не другого, а третього сорту.

“5 канал”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*