Теніс на візках. Спортсмени з 12 країн світу змагалися в турнірі “Кharkov Open” (ВІДЕО)

Теніс на візках. Спортсмени з 12 країн світу змагалися в турнірі “Кharkov Open” (ВІДЕО). змагання, спортсмен, теніс, турнір кharkov open, інвалідний візок, road, ceiling, sports equipment, bicycle, person, athletic game, sport, indoor, bicycle helmet, land vehicle. A group of people sitting at a station

Теніс на візках. Спортсмени з 12 країн світу змагалися в турнірі “Кharkov Open”. змагання, спортсмен, теніс, турнір кharkov open, інвалідний візок

Під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса у Харкові відбувся 5-ий Міжнародний турнір з тенісу “Кharkov Open”. У ньому взяли участь представники дванадцяти країн світу.

Вони мужні, сильні і своїм прикладом демонструють любов до життя та спорту. Це учасники щорічного турніру з великого тенісу на інвалідних візках. Серед них – Томас Свасек. Він вперше бере участь у цих змаганнях та вперше приїхав до України. Тенісом займався ще в дитинстві, а п’ять років тому отримав травму і тепер цей вид спорту для нього частина життя. Каже, до Харкова повернеться ще не раз.

Томас Свасек учасник Міжнародного тенісного турніру “Кharkov Open” (Чехія)

Город очень хороший, очень красивый, я был в парке Горького, на колесе я проехал два раза – это было красиво, я видел много в городе, люди хорошие здесь и организаторы фантастичны.

Харків наразі – єдине місто в Україні, де проходить міжнародний професійний турнір для тенісистів на інвалідних візках і це важливо, підкреслив перший віце-мер Ігор Терехов, який приїхав привітати всіх учасників та подякувати їм за участь у турнірі.

Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови

Мы еще раз продемонстрировали всей стране, что мы, действительно, спортивная столицы Украины. Почему? Потому что у нас в городе проходят различные турниры и очень знаково, что именно турнир инвалидов-колясочников проходит в городе Харькове. Сегодня к нам в город приехали представители 12 стран, год от года этот турнир все больше популярен, больше участников приезжают к нам и все отмечают, как меняется город Харьков, каким красивым он становится. Мы благодарны этим людям за волю, которую они демонстрируют, за волю к жизни, за волю к победе и это, действительно, пример для подражания.

Сам турнір проходить вже п’ятий рік поспіль. Таким чином городяни дізнаються про цей вид спорту, а у всьому світі про Харків, – розповідають організатори. Надалі плани вони мають також масштабні.

Олена Шингарьова директор Міжнародного тенісного турніру “Кharkov Open”

Конечно, организаторам турнира хотелось бы, чтобы категория турнира возрастала, потому что есть ITF серии 3, серии 2, 1 и супер-серия. Конечно, мы бы хотели, чтобы в городе Харькове, такая у меня мечта, чтобы прошла супер-серия, это было бы просто вау.

“Харьковские Известия”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*