У Києві пройшов відбір кандидатів для участі у міжнародних змаганнях “Ігри Нескорених – 2017” (ФОТО, ВІДЕО)

У Києві пройшов відбір кандидатів для участі у міжнародних змаганнях “Ігри Нескорених – 2017” (ФОТО, ВІДЕО). invictus games, ігри нескорених, відбір кандидатів, змагання, обмеженими фізичними можливостями, person, wall, posing, indoor, floor, clothing, smile, group, ceiling, man. A group of people posing for a photo

https://youtu.be/lzqL_WMwpLk

28 січня у Києві на базі Центрального спортивного комплексу Збройних сил України відбувся відбір кандидатів для участі в міжнародних змаганнях Invictus Games («Ігри Нескорених»), що проходитимуть восени 2017 року в Канаді.

Під час прес-конференції віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що українцям є що показати і є що про себе розказати на Іграх Нескорених.

— Ми зараз реалізуємо те, що ще рік тому здавалося неймовірною ініціативою — підготовка відбору команди з України для участі в «Іграх нескорених». Для всіх нас — це новий досвід і виклик. Сподіваємося, що участь у змаганнях стане традицією й українська команда завжди братиме участь в цих Іграх, — зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов наголосив, що відбір кандидатів відбувся прозоро, адже кожен бажаючий міг взяти в ньому участь і показати свої результати.

— Ми сьогодні присутні на другому етапі відбору кандидатів до «Ігор Нескорених». Українських воїнів-спортсменів запросили до участі у шести видах спорту: легка атлетика, веслування на тренажерах, плавання, пауерліфтинг, стрільба з лука та велошосе. Ці змагання є символом поваги до наших воїнів, які захищають Україну від російської агресії на сході, — додав Ігор Жданов.

До складу української збірної увійде 15 воїнів-спортсменів.

— Для мене в цьому проекті головне — люди. Не випадково, що один із відбіркових турів відбувається на базі Збройних Сил України. Армія і спорт завжди йдуть поруч. Міністр оборони України з самого початку конфлікту чітко висловив свою позицію: кожен боєць, поранений на фронті, матиме можливість продовжити військову службу за бажанням. Ми створюємо максимальні можливості для того, щоб наші військовослужбовці залишалися в строю після реабілітації і продовжували служити Батьківщині, — зазначив Заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов.

За словами координатора проекту в Україні Оксани Горбач, бажаючих взяти участь в «Іграх Нескорених» виявилось більше, ніж очікувалось.

– З усієї України наразі надійшло 175 заявок, і вони все ще продовжують надходити. Саме тому було прийнято рішення про проведення додаткового етапу відбору кандидатів, — розповіла Оксана Горбач.

Довідково. Invictus Games — це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов’язків. Участь у змаганнях беруть команди від країн-членів НАТО, а також стратегічних партнерів Альянсу. Уперше Invictus Games відбулися 2014 року у Лондоні (Велика Британія). Патроном Ігор є Принц Гаррі Вельський.

«Ігри Нескорених»(Invictus Games) відбудуться у вересні 2017 року в канадському місті Торонто. Представники України братимуть участь у змаганнях у наступних видах спорту: стрільба з лука, легка атлетика, веслування на тренажерах, пауерліфтинг, плавання, велоспорт.

Тестування кандидатів до національної збірної вже відбулося 21 січня на базі Навчально-спортивної бази літніх видів спорту (м. Львів), та заплановане 4 лютого у 9 Спортивному клубі (м. Одеса).

Міністерство оборони України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*