У Полтаві півсотні дітей взяли участь в інклюзивному марафоні (ВІДЕО)

У Полтаві півсотні дітей взяли участь в інклюзивному марафоні (ВІДЕО). полтава, марафон, повага, толерантність, інвалідність

Це – діти від 2-х до 7-ми років з інвалідністю та без. Про це розповіла співорганізаторка марафону Ірина Твердохліб. Організували захід міський центр «Спорт для всіх» та центр реабілітації для осіб з інвалідністю.

Так розпочинають інклюзивний марафон.

Далі влаштовують перегони на візках. Показує, як це робити, співорганізаторка Ірина Твердохліб.

Дефектолог центру реабілітації для осіб з інвалідністю Алла Сидоренко каже: «Спорт пов’язаний не тільки з рухливими, а й зі спокійними іграми. Вони розвивають мовлення дітей, виховують увагу, концентрують її більше у дітей. Дитина своє тіло бачить не тільки перед собою, а й може ним користуватися: руками, очима, ногами. І це розвиває головний мозок».

На території центру діє 5 локацій. Серед них – майданчик для перекидання кульок.

Співорганізаторка інклюзивного марафону Ірина Твердохліб говорить: «Всі ці локації націлені на виховання командного духу. І звісно це – знайомство, тому що вони рано чи пізно будуть зустрічатися на інших наших заходах».

Директорка центру реабілітації для осіб з інвалідністю Людмила Лисенко продовжує: «Мета цього марафону не тільки залучити дітей з інвалідністю і показати, що вони багато чого можуть у цьому житті, не зважаючи на свої фізичні обмеження, а й залучити діток без інвалідності, щоб вони доторкнулися до цього важкого інклюзивного життя дітей з обмеженими розумовими й фізичними можливостями. Виховати у них повагу, толерантність, терпимість до тих дітей».

За словами Людмили Лисенко, у марафоні взяли участь півсотні дітей від 2-х до 7-ми років разом із батьками.

Марафон тривав півгодини. Нагадаємо, такий захід у Полтаві влаштовують четвертий рік поспіль.

UA: Полтава

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*