У семи видах спорту в Ужгороді змагалися закарпатські паралімпійці (ВІДЕО)

У семи видах спорту в Ужгороді змагалися закарпатські паралімпійці (ВІДЕО). інваспорт, ужгород, змагання, спортсмен, інвалідність, indoor, sport, athletic game, person, sports equipment. A group of people on a court

До міжнародного дня людей з інвалідністю в Ужгороді учасники зі всього Закарпаття – від маленького до найстаршого – змагалися у семи видах спорту. Крім того, підбивали своєрідні підсумки року «Інваспорту» та нагороджували найкращих, інформує Ужінформ.

Андрій Чегіль, начальник регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт»

Ми завжди проводимо такий масштабний захід. Тобто, усі спортсмени із районів Закарпаття, це як підсумки підводимо, нагороджуємо кращих спортсменів. Проводимо усі види спорту, які можемо у СК «Юність». Це у першому залі – легка атлетика і боча (це паралімпійський вид, для найтяжчих спортсменів). У другому залі – міні-футбол з вадами слуху і мови, та волейбол для спортсменів із усіма нозологіями. У шахово-шашковому клубі також проходить турнір серед спортсменів з усіма нозологіями.

Олександр уже чотири роки займається лижними гонками та біатлоном. Хлопець родом із Перечинщини, наразі є одним із найперспективніших закарпатських спортсменів із вадами зору. Раніше Сашко був призером змагань з легкої атлетики, тепер сконцентрувався на зимових видах. Хлопцеві 19-ть і він є кандидатом до паралімпійської збірної України.

Олександр Требуца, спортсмен «Інваспорту»

Кожну зиму займаємося, їздимо на тренування у Сянки. Хочу попасти у збірну України, отримати кандидата у майстри спорту. Зараз хдемо у Міжгірський район, до нашого тренера – там є спеціалізовані траси для лижних видів. У січні буде чемпіонат України з лижних гонок і біатлону, цього року будуть мою кандидатуру розглядати, сподіваюсь потрапити до збірної.

Крім того, дитячо-юнацьку спортивну школу «Інваспорту» Закарпаття цьогоріч визнали однією із найкращих в Україні.

Андрій Чегіль, начальник регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт»

Наші спортсмени займали місця на Чемпіонатах світу, кубки, етапи кубку світу. Зараз приїхали із Києва, де вперше за 5 років нас зібрали керівництво наше Укрцентр, національний паралімпійський комітет. Нам приємно, що нашу дитячо-юнацьку школу визнали однією із кращих в Україні, разом із Харковом. Зараз нам залишилося закріпити це на дорослому рівні, тому зо ті дітки, які у нас тренуються, для нас завдання, аби вони потрапили у Паралімпійські та дефлімпійські збірні.

На цьому закарпатські інваспортсмени не зупиняються, адже після невеликої різдвяно-новорічної перерви продовжуються змагання Чемпіонату України, етапи кубків Європи та світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*