У Володимирі-Волинському вперше провели змагання із гри «Бочча» для людей з обмеженими можливостями (ФОТО)

У Володимирі-Волинському вперше провели змагання із гри «Бочча» для людей з обмеженими можливостями (ФОТО). володимир-волинський, бочча, гра, змагання, інвалід, road, outdoor, person, sky, way, marathon, sidewalk, people, scene, parade. A group of people standing in a parking lot

У Володимирі-Волинському вперше провели змагання із гри «Бочча» для людей з обмеженими можливостями. володимир-волинський, бочча, гра, змагання, інвалід

В рамках святкувань Дня Володимира-Волинського, на центральній площі міста 29-го липня провели змагання з гри “Бочча” для людей з обмеженими можливостями.

У багатьох містах країни вже існують такі змагання. Цьогоріч міська влада долучилася та започаткувала у місті “Кубок Володимира”. Змагання спеціально орієнтовані на осіб з ураженням опорно-рухового апарату.

Для участі в змаганнях до міста приїхали учасники з різних міст Волині та Львівщини. Змагання проводили як в індивідуальному заліку, так і в командному.

Довідково. Бочча (Боччє) – це гра з набором м’ячів з шести синього, шести червоного і одного білого або жовтого кольору, що входить до переліку паралімпійських видів спорту для інвалідів.

Різновидів гри Бочча досить багато, її витоки лежать в Італії, в різних країнах земної кулі правила і навіть назви гри дещо відрізняються, тому навіть в офіційних джерелах гра може називатися як Бочча, так і Бочче.

Після того, як Бочча була внесена до переліку паралімпійських ігор для інвалідів, її правила були приведені до єдиного знаменника і розрізняються лише в залежності від категорій гравців. Так як в грі беруть участь інваліди з проблемами опорно-рухового апарату різної тяжкості, для деяких категорій дозволяється використання спеціальних пристосувань для вкидання м’яча і навіть допомога асистента.

Суть гри Бочча полягає в тому, що гравці намагаються максимально наблизити м’ячі свого кольору до білого м’яча, який називають Джеком. Гра відбувається на рівному майданчику розміром 2,5 на 6 метрів з комплектом з шести червоних і шести синіх м’ячів, одного білого м’яча. Параметри м’ячів в Бочча також строго регламентовані: вага 275 грам і окружність 270 міліметрів. Увага! саме окружність.

«БУГ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*