У Запоріжжі побудують перший басейн для дітей з особливими потребами

У Запоріжжі побудують перший басейн для дітей з особливими потребами. запоріжжя, хортиця, басейн, особливими освітніми потребами, інвалідність, mountain, lake, nature, outdoor, water, valley, aerial, aerial photography, landscape, bird's-eye view. A view of a body of water with a mountain in the background

У Запоріжжі побудують перший басейн для дітей з особливими потребами. запоріжжя, хортиця, басейн, особливими освітніми потребами, інвалідність

У Запоріжжі на острові Хортиця побудують перший басейн для дітей з інвалідністю й особливими освітніми потребами.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла директор Департаменту науки й освіти Запорізької ОДА Тетяна Озерова.

“Спеціально обладнаний під потреби молоді, що навчається, дітей з інвалідністю і дітей з особливими освітніми потребами басейн буде побудовано на острові Хортиця – на території “Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії”. На сьогодні його проект вже розроблено, пройшов усі необхідні узгодження й експертизу. Також завершено процес виділення землі під будівництво об’єкту”, – розповіла Озерова.

За її словами, згідно з проектом, новий басейн буде частиною спортивного комплексу, який побудують на о. Хортиця.

Проектом басейну передбачено наявність чаші 25 на 12 метрів, оснащеною механізмами для спуску у басейн, підйому з нього, і безпеці перебування у воді дітей з ДЦП, дітей, що пересуваються тільки на інвалідних колясках, а також дітей з іншими особливими потребами. Спецмеханізмами для дітей з особливими освітніми потребами будуть обладнані роздягальні, душові й допоміжні приміщення спорткомплексу.

Проектна вартість комплексу – 70,8 млн. грн.

“Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія” визначена місцем розміщення комплексу, як єдиний навчальний заклад регіону, де діти з особливими потребами проходять навчання, соціалізацію й реабілітацію з дошкільного віку до здобуття вищої освіти.

Зараз управлінням капбудівництва ЗОДА проводяться тендерні процедури для визначення підрядника будівництва.

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*