Україна починає відбір команди для Ігор Інвіктус – 2017

Україна починає відбір команди для Ігор Інвіктус – 2017. ігри інвіктус, інвалідністю, dance, screenshot, poster, person. A screenshot of a person

1_07_6_invictus_poster_a2_1

1 листопада 2016 року в Україні розпочався відбір спортсменів, які представлятимуть нашу країну на Іграх Інвіктус (англ. – Invictus Games) у вересні наступного року. Конкурс відкритий для всіх українських військовослужбовців та ветеранів, які отримали інвалідність під час виконання службових обов’язків. Подати заявку на участь у національній збірній можна на офіційній сторінці змагань invictusgames.in.ua. Відбір учасників триватиме до 30 листопада.

За підсумками відбору експертним комітетом буде сформовано збірну команду України, яка розпочне тривалий курс підготовки до Ігор. Українські спортсмени з інвалідністю змагатимуться у 6 адаптивних дисциплінах – атлетика, стрільба з лука, веслування на тренажерах, велоспорт на шосе, пауерліфтинг та плавання.

В 2017 році Ігри Інвіктус пройдуть вже втретє, однак свою збірну Україна представлятиме вперше. Це одна з важливих ініціатив в галузі реабілітації учасників АТО, що отримали серйозні поранення, захищаючи свою державу.

За даними Головного управління військової служби правопорядку ЗСУ, за час проведення АТО майже 5 000 українських військових отримали поранення різного ступеня важкості. Залучення поранених бійців до міжнародних змагань дозволить привернути увагу суспільства та ЗМІ до наявних проблем соціальної адаптації та реабілітації ветеранів з інвалідністю, щоб допомогти тисячам захисників України повернутися до повноцінного життя.

«Участь українських військовослужбовців у змаганнях такого рівня – це також можливість подолати шкідливі стереотипи щодо військових з інвалідністю. Ми намагаємося посилити відчуття поваги та гордості до людей, які пройшли крізь війну, зазнали страшних травм та залишились Invictus, тобто нескореними», – коментує Оксана Горбач, керівник відділу комунікаційних компаній БО StratComUA.

Проект здійснюється за підтримки Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства інформаційної політики України, Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA), ряду громадських організацій, а також БО StratComUA, яка була ініціатором участі українських військових в Іграх Інвіктус 2017.

Про Ігри Інвіктус

ІГРИ ІНВІКТУС (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, засновані принцом Гаррі Уельським. Слово Invictus означає «незламний», або «нескорений» і уособлює стійкість чоловіків та жінок, які зазнали серйозних поранень, однак знайшли в собі сили до нових звершень.

Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а вже 2017 року військові спортсмени втретє зустрінуться у Торонто.

1_07_6_invictus_leaftel_1_2

“Ветерани.UA”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*