Українці завершили чемпіонат Європи з паралімпійського фехтування віце-чемпіонами

Українці завершили чемпіонат Європи з паралімпійського фехтування віце-чемпіонами. команда, нагорода, спортсмен, фехтування на візках, чемпіонат європи, person, smile, flower, human face, clothing, indoor, man, yellow, ceiling, stage. Octavia Selena Alexandru et al. posing for the camera

Українці завершили чемпіонат Європи з паралімпійського фехтування віце-чемпіонами. команда, нагорода, спортсмен, фехтування на візках, чемпіонат європи

23 вересня в італійському місті Терні, завершився чемпіонат Європи з параолімпійського фехтування. У підсумку збірної України – 16 високих нагород, шість з яких – золоті, три срібні та сім бронзових, а також друге місце в Європі.

Національну збірну команду з фехтування на візках, що репрезентована 7 областями України (Харківська, Запорізька, Львівська, Київська, Чернігівська, Миколаївська та Одеська обл.) представляли чемпіони та призери чемпіонатів світу та Європи 2013 – 2015 років, ХV літніх Паралімпійських Ігор 2016 року, а також дебютанти.

У складі команди – 15 спортсменів (8 жінок та 7 чоловіків), 9 з яких пересуваються на візку.

Першою золоту нагороду виборола Федота Олена, яка вперше представляла нашу країну на чемпіонаті Європи з фехтування на візках. Саме вона здобула найбільшу кількість нагород– чотири: бронзову нагороду у жіночій шпазі та дві медалі у командних змаганнях, а саме: золото у шаблі та срібло у шпазі.

Дворазовим чемпіоном Європи став Шавкун Сергій, який додав до скарбнички збірної команди України дві золоті нагороди у шпазі та рапірі категорії «С» (найважче ураження).

Це найстарший спортсмен національної збірної команди України з фехтування на візках (46 років), а також його виступ – найкращий серед особистих виступів у національній паралімпійській збірній команді України на цьому чемпіонаті Європи.

Третій раз поспіль підтверджує титул чемпіонки Європи Морквич Наталя. Разом з цим, звання найсильнішого спортсмена Європи виборов Демчук Андрій, який, до речі, є чемпіоном ХV літніх Паралімпійських Ігор 2016 року.

Ще одна дебютантка Пашкова Ганна гідно представила Україну на міжнародній спортивній арені та здобула дві медалі: срібну в рапірі та бронзову у шпазі категорії «С».

З того часу, як почали проводитися чемпіонати світу та Європи з фехтування на візках збірна команда серед жінок у шаблі завжди перша. Склад нашої непереможної команди: Морквич Наталя, Бреус Євгенія, Федота Олена та Дьолог Надія.

Ще одна нагорода – бронзова, але на вагу золота: чоловіча командна шпага. Збірна команда України у шпазі, яку представляли Демчук Андрій, Дацко Антон, Магула Максим та Науменко Олег, здобула бронзову нагороду у запеклій спортивній боротьбі з господарями цього чемпіонату Європи – командою Італії.

Інформація – Національного Комітету спорту інвалідів України, фото – Federazione Italiana Scherma

Міністерство молоді та спорту України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*