Українські військові вибороли 10 медалей на Марафоні морської піхоти США

Українські військові вибороли 10 медалей на Марафоні морської піхоти США. марафон морської піхоти сша, воїн, військовий, забіг, поранення, person, tree, grass, outdoor, sky, standing, group, clothing, people, posing. A group of people posing for a photo

Українські військові вибороли 10 медалей на Марафоні морської піхоти США. марафон морської піхоти сша, воїн, військовий, забіг, поранення

Десять українських воїнів, які під час виконання завдань в АТО зазнали важких поранень взяли участь у 42-му Марафоні морської піхоти США, що проходив 22 жовтня у Вашингтоні.

Українська команда здобула десять медалей: п’ять на 10 км забігу, чотири медалі на 42 км і одну на ручному велосипеді.

«Вітаю наших воїнів з чудовим результатом на Марафоні Морської піхоти США. Неймовірно! Пишаємося вами!» — зазначив Президент України Петро Порошенко.

Довідково. Марафон морської піхоти США, який ще називають «Марафон-пам’ятник», став уже традиційним заходом не тільки для американців. Щороку розширюється географія його учасників. Забіг проводиться у штатах Вірджинія і Вашингтон як пам’ять про всіх загиблих морських піхотинців. З 2016 року участь у ньому беруть й українські військові.

Засновником марафону є американський військовий діяч, полковник Корпусу морської піхоти у відставці, ветеран воєн у Кореї та В’єтнамі Джеймс Лофтус Фаулер.

Міністерство оборони України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*