Українські військовослужбовці представлятимуть Україну на міжнародних спортивних змаганнях

Українські військовослужбовці представлятимуть Україну на міжнародних спортивних змаганнях. invictus games, ігри інвіктус, львів, військовослужбовці, інвалідність, dance, screenshot, poster, person

Українські військовослужбовці представлятимуть Україну на міжнародних спортивних змаганнях. invictus games, ігри інвіктус, львів, військовослужбовці, інвалідність

Українські військовослужбовці та ветерани військових дій, які отримали інвалідність під час виконання службових обов’язків, поборються за право представляти збірну України на Іграх Інвіктус (Invictus Games). Вони відбудуться у Торонто (Канада) у вересні цього року. А перший етап відбору відбудеться 21 січня у Львові. До спеціального тестування у ньому зареєструвалися 37 кандидатів із західних областей України.

Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

“Українські спортсмени з інвалідністю змагатимуться у 6 адаптивних дисциплінах – легка атлетика, стрільба з лука, веслування на тренажерах, велоспорт на шосе, пауерліфтинг та плавання, – зазначила Оксана Вацеба. – Загалом це одна з важливих ініціатив у галузі реабілітації учасників АТО, що отримали серйозні поранення, захищаючи свою державу”, – зазначила Оксана Вацеба.

До слова, ці міжнародні спортивні змагання відбудуться вже втретє, однак збірна Україна братиме у них участь уперше.

Зазначимо, цей проект реалізовується за підтримки Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства інформаційної політики України, Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA), громадських організацій, а також БОStratComUA, яка була ініціатором участі українських військових в Іграх Інвіктус 2017.

Довідка:

Ігри Інвіктус (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями. Слово Invictus означає “незламний”, або “нескорений” і уособлює стійкість чоловіків та жінок, які зазнали серйозних поранень, однак знайшли сили до нових звершень.

Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а вже 2017 року військові спортсмени втретє зустрінуться у Торонто.

Управління фізичної культури та спорту, Прес-служба ОДА

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*