Унікальні люди: хто представлятиме Україну на “Іграх нескорених” (ВІДЕО)

Унікальні люди: хто представлятиме Україну на “Іграх нескорених” (ВІДЕО). ігри нескорених, австралія, військовий, змагання, травма, tree, outdoor, person, clothing, human face, sports uniform, man, tennis, sport, shorts. A person posing for the net

У жовтні українці поїдуть до Австралії. Військові, які брали участь в російсько-українській війні і отримали травми, змагатимуться на “Іграх нескорених” – це всесвітні спортивні зустрічі ветеранів різних війн, інформує Телеканал новин «24».

До Сіднея вирушать 15 наших бійців. Журналісти зібрали історії нескорених – харків’янина Василя Омельченка та львів’янина Сергія Шимчака.

Василь Омельченко

“Поранення не повинно ламати кожну людину, а тому, якщо в житті є якийсь план, його треба виконати”, – розповів учасник “Ігор нескорених” Василь Омельченко.

Цілеспрямований та рішучий. Такий він, український герой. Василь чи не щодня тренується перед змаганнями у Сіднеї. В спорт його привела війна. Довелось проходити реабілітацію після травми і так поступово втягнувся.

Унікальні люди: хто представлятиме Україну на “Іграх нескорених”. ігри нескорених, австралія, військовий, змагання, травмаВасиль Омельченко

“Я був механіком-водієм танка Т-64. У танк влучив міномет. Після цього був вибух”, – пригадав Омельченко.

Ціллю для волинянина, а останні п’ять років харків’янин, є медаль на “Іграх нескорених” у Сіднеї.

У спорт студента та майбутнього офіцера Збройних сил привів Олег Зімніков. Військовий минулого року на “Іграх нескорених” виборов перше золото для України. Тепер його підопічний боротиметься одразу у 2 дисциплінах: біг і стрибки в довжину.

Унікальні люди: хто представлятиме Україну на “Іграх нескорених”. ігри нескорених, австралія, військовий, змагання, травмаУкраїнський військовий

“Не треба робити поспішних висновків, якщо ти отримав поранення, то ти нікому не потрібний, треба прагнути кращого і старатися”, – пояснив військовий.

Першу перемогу Василь здобув, піднявшись на ноги у військовому шпиталі, а другу – вдало пройшовши три етапи відбору до збірної ветеранів.

Сергій Шимчак

Стати найкращим в Україні вдалося і львів’янину Сергію Шимчаку. Його випадок для ветеранської спільноти унікальний. Здоровий, дужий, він був снайпером на війні. Аж поки його не підкосила рідкісна хвороба, від якої німіло все тіло – синдром Гієна-Баре. Медики прогнозували, що чоловік не зможе ходити, але йому вдалося.

Унікальні люди: хто представлятиме Україну на “Іграх нескорених”. ігри нескорених, австралія, військовий, змагання, травмаСергій Шимчак

Сергій стрілятиме з лука. Хоча ще рік тому не знав навіть, як його тримати.

“Мене це захопило, я отримую задоволення від кожного пострілу”, – розповів учасник “Ігор нескорених” Сергій Шимчак.

Унікальні люди: хто представлятиме Україну на “Іграх нескорених”. ігри нескорених, австралія, військовий, змагання, травмаВійськовий

Минулого року ветеран уже виступав на “Іграх Нескорених” – у велоспорті. Спортсмен пояснив, що той виступ був розминкою. Тепер налаштований дуже рішуче.

Що таке “Ігри нескорених”?

Це не просто світові змагання, а престижний конкурс для військових, які захищали свої країни під час різних війн та військових операцій. У 2014 році їх заснував британський принц Гаррі. Сам військовий королівського війська, він хотів тим самим підтримати військових і показати світу справжніх героїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*