“Ваші медалі – це крила, що несуть нас вгору”: Президент відзначив українських паралімпійців (ВІДЕО)

“Ваші медалі – це крила, що несуть нас вгору”: Президент відзначив українських паралімпійців (ВІДЕО). петро порошенко, паралимпиец, паралімпійська збірна, спортсмен, інвалідність, indoor, person, ceiling, building, hall, several, crowd. A group of people standing in a room

“Ваші медалі – це крила, що несуть нас вгору”: Президент відзначив українських паралімпійців. петро порошенко, паралимпиец, паралімпійська збірна, спортсмен, інвалідністьПетро Порошенко на урочистих зборах Паралімпійської збірної / Офіційний сайт Президента України

Понад 13 тисяч українських армійців поранені за час збройної агресії Росії на Донбасі. Такі дані оприлюднив Президент Петро Порошенко під час урочистих зборів Паралімпійської збірної. Глава держави наголосив – саме успіхи паралімпійців є важливими для бійців, які потребують реабілітації, зокрема, – і психологічної.

“Україна зараз переживає дуже непрості часи. Українці боронять свою землю від російського агресора. Більше 13 тис. українських військових поранені в цій страшній війні. Паралімпійські медалі української збірної – це є ті крила, які несуть нас вгору. Дуже важливі вони, ваші перемоги, для українських воїнів, ветеранів АТО”, – наголосив Президент.

Глава держави відзначив паралімпійців, які здобули нагороди на зимових іграх в південнокорейському Пхьончхані, орденами та медалями. Державні нагороди присвоїли майже двом десяткам спортсменів. Серед них – і наймолодший член збірної та водночас наймолодший за всю історію української Паралімпійської збірної золотий призер цьогорічної зимової Олімпіади Тарас Радь. 18-річного юнака відзначили орденом “За заслуги”. Нагороду присвоїли і лідеру збірної – Віталію Лук’яненку вручили орден Ярослава Мудрого.

Водночас глава держави у присутності паралімпійців підписав одразу три документи. Один із них – закон, згідно з яким термін “інвалід” замінюють на “людина з інвалідністю”. Його відтепер будуть використовувати у всіх без винятку документах. Окрім цього, Президент підписав указ, який запроваджує сотню нових стипендій для дітей з інвалідністю за досягнення у спорті.

“5 канал”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*