Volleyball for all – у Краматорську провели волейбольний турнір для людей з вадами слуху

Volleyball for all – у Краматорську провели волейбольний турнір для людей з вадами слуху. volleyball for all, краматорськ, вади слуху, волейбольний турнір, інвалідність, athletic game, sport, person, floor, sports equipment, ball, basketball, playing, indoor, young. A group of young men playing a game on the court

Volleyball for all – у Краматорську провели волейбольний турнір для людей з вадами слуху. volleyball for all, краматорськ, вади слуху, волейбольний турнір, інвалідність

Спортивний захід «Volleyball for all -2017» має на меті пропаганду здорового способу життя та залучення до спорту людей з інвалідністю. Цей турнір на спортмайданчику об’єднав п’ять волейбольних команд, одна з них із Краматорського УТОГ.

Турнір організовано за підтримки ПРООН, і в Краматорську він проводиться вперше. Сама ж ідея народилася у мешканки міста, яка теж має вади слуху.

– Три або чотири місяці тому у нас був тренінг, що називався «Іnclusive friendly». Ми запросили тренерів із Києва, які навчали людей, як спілкуватися з людьми з інвалідністю, різною формою інвалідності. І ми запросили туди краматорчанку, її звати Юлія Галан. Після цього тренінгу вона схотіла щось зробити, щось влаштувати цікаве. У неї чоловік займається волейболом і ми обговорили ідею і вирішили влаштувати «Волейбол для всіх», – розповіла кореспонденту «До ТеБе» організатор змагань від ПРООН Маркета Павлікова.

Заходом задоволені і ті, хто прийшов просто підтримати команди. Вболівальники команди з УТОГ зазначають, подібні змагання можна б було проводити хоча б раз на місяць, і не обов’язково аби це був волейбол, можна влаштовувати і футбол, і баскетбол та інше.

– Треба влаштовувати такі заходи. Наші хлопці тренуються звичайно раз на тиждень, але це тренування, не гра. На жаль, у нас немає професійного тренера, ми самі самоучки, самі граємо, тому такі ігри потрібні, – розповіла кореспонденту «До ТеБе» ініціатор турніру Юлія Галан.

Надія Задорожня

Донецька регіональна дирекція Національної суспільної телерадіокомпанії України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*