Всесвітні “Ігри нескорених”: в Одесі провели відбірний етап учасників (ВІДЕО)

Всесвітні “Ігри нескорених”: в Одесі провели відбірний етап учасників (ВІДЕО). invictus games, ігри нескорених, одеса, ветеран війни, інвалідність, person, clothing, floor, human face, man, indoor, standing. A group of people standing in a room

Всесвітні “Ігри нескорених”: в Одесі провели відбірний етап учасників. invictus games, ігри нескорених, одеса, ветеран війни, інвалідністьInvictus games в Одесі

“Ігри нескорених” є аналогом Параолімпіади для військових, поранених під час бойових дій. Українські військовослужбовці вперше братимуть участь у цих міжнародних змаганнях, які відбудуться цього року у канадському Торонто

Ветеран АТО Василь Ярмошко торік у березні потрапив під мінометний обстріл поблизу Авдіївки. У бійця травмовані ноги. Але він вирішив узяти участь у змаганнях, щоб довести: він досі здатен займатися спортом та перемагати.

“У мене молодий племінник теж служить. Багато людей, які мене знають і знаю яке в мене життя. Я хочу показати, що немає безвихідних ситуацій, треба старатися перемагати ці труднощі в житті”, – розповів учасник змагань Василь Ярмошко.

Василь обрав важку атлетику. Штангу вагою 70 кілограмів підіймає без особливих зусиль. Потім хоче подужати сотню.

У третьому етапі змагань, які відбуваються в Одесі, беруть участь 35 військовослужбовців, які отримали інвалідність на війні. Ветерани доводять: їхні можливості далеко не обмежені. І випробовують власні сили у шести дисциплінах: стрільба з лука, плавання, велоспорт, пауерліфтинг, веслування на тренажерах та атлетика. Допомагають бійцям досвідчені спортсмени.

“Це неймовірно приємно, що люди хочуть чогось досягти і не зупиняються. Хочуть йти далі, доводять, що такі люди є”, – говорить учасник збірної команди України з маунтинбайку Сергій Рисенко.

Перемога у цих змаганнях – не головне, кажуть організатори. Для ветеранів війни – це один зі способів адаптації до мирного життя.

“Спорт – це та причина, по якій людина має привід вийти з дому, почати спілкуватися з обмеженим колом людей – тренерів та спортсменів, які разом тренуються. І таким чином почати інтеграцію в суспільство”, – додала координатор проекту “Ігри незламних” Оксана Горбач.

Фінальний відбір до збірної України відбудеться наприкінці березня у Києві. А вже у вересні 15 кращих українських спортсменів демонструватимуть власну нескореність на міжнародних змаганнях у Канаді.

Дмитро Долматов, Сергій Іщенко, Одеса

“5 канал”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*