З картою і компасом – до перемоги! Калуські спортсмени з вадами слуху привезли з чемпіонату України 13 медалей

З картою і компасом – до перемоги! Калуські спортсмени з вадами слуху привезли з чемпіонату України 13 медалей. чемпіонат україни, вади слуху, змагання, спортивне орієнтування, інвалід, person, outdoor, tree, clothing, human face, ground, smile, man, group, woman. Laura Roge et al. posing for the camera

З картою і компасом – до перемоги! Калуські спортсмени з вадами слуху привезли з чемпіонату України 13 медалей. чемпіонат україни, вади слуху, змагання, спортивне орієнтування, інвалід

Упродовж п’яти днів у Чернівецькій області тривав чемпіонат України зі спортивного орієнтування серед спортсменів з вадами слуху. В цих змаганнях взяли участь учні Калуської СЗОШ інтернат І-ІІІ ступенів №1, які є вихованцями обласної дитячо-юнацької школи інвалідів (тренер вищої категорії — Микола Коченюк).

Спортсмени привезли з чемпіонату України 13 медалей: 5 золотих, 4 срібних і 4 бронзових. Учасники змагалися на п’ятьох різних дистанціях: спринт, естафета мікс, середня, довга і естафета, розповіла “Вікнам” Яна Строчук.

З картою і компасом – до перемоги! Калуські спортсмени з вадами слуху привезли з чемпіонату України 13 медалей. чемпіонат україни, вади слуху, змагання, спортивне орієнтування, інвалід

Переможцями та призерами стало шестеро спортсменів. Найкраще виступив Назар Левицький, завоювавши три медалі в особистому заліку і дві — в естафеті. Він є кандидатом в майстри спорту і дуже перспективним спортсменом.

Також непоганий результат показала 15-літня Тетяна Яремчук. У групі Ж-18 на довгій дистанції вона посіла четверте місце. В неї ще досить мало досвіду, але в майбутньому Тетяна має шанс боротися за перемогу.

Орієнтувальники нашої області показали також добрі результати на міксовій, двох та трьохетапній естафетах. У групі 18 в міксовій естафеті перемогли Назар Левицький і Рубан Юлія, а друге місце посіли Валентин Іванків і Вадим Чуревич. На двохетапній естафеті у групі Ж-18 перемогла Юлія Рубан (Івано-Франківськ) і Єлизавета Боднар (Полтава), а у Ч-18 — Назар Левицький і Павло Павлюк. Третє місце у групі Ч-18 посіли Валентин Іванків і Вадим Чуревич.

Гарний результат показав на трьохетапній естафеті Володимир Федосеєнко, кандидат у майстри спорту України. Він і хлопці з Харківської та Полтавської областей посіли третє місце у групі Ч-21Е. В минулому році Володимир був учасником Чемпіонату Європи серед юніорів який відбувся в Чеській Республіці, де став переможцем і призером. Цього року він вперше виступав у дорослій групі і це була перевірка, чи зможе він конкурувати зі спортсменами, які є майстрами спорту. Володимир довів своєму тренеру і всім, що гідний представляти Україну на міжнародному рівні. Володимир Федосеєнко наполегливо тренується, а також виступає на різних змаганнях, в тому числі на чемпіонатах України і серед здорових, де він неодноразово здобував медалі. Цей спортсмен є кандидатом на поїздку на Дефолімпійські ігри, які відбудуться в Туреччині цього літа. Володимир зараз входить до складу дорослої збірної України. Йому лише 18 років, а він вже показує дуже високі результати.

Також добре виступила на чемпіонаті України Тетяна Матилишин, яка на міксовій естафеті разом з Федосеєнком та спортсменами з Харкова і Дніпропетровська вибороли четверте місце, програвши третьому менше хвилини.

У спортивному орієнтуванні наша область починає конкурувати з такими, як Київська та Харківська, в яких спортсмени є більш досвідченими і висококваліфікованими.

Переможці та призери Чемпіонату України були нагороджені грамотами та медалями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*