Завершився відбір спортсменів для участі у 43-му марафоні морської піхоти США (ФОТО)

Завершився відбір спортсменів для участі у 43-му марафоні морської піхоти США (ФОТО). марафон морської піхоти сша, ветеран, відбір, військовослужбовець, спортсмен, road, person, outdoor, tree, footwear, young, running, man, athlete, sport. A group of young men playing a game of football

Завершився відбір спортсменів для участі у 43-му марафоні морської піхоти США. марафон морської піхоти сша, ветеран, відбір, військовослужбовець, спортсмен

20 липня на стадіоні Центрального спортивного клубу Збройних Сил України пройшов відбір спортсменів для участі у 43-му марафоні морської піхоти Сполучених Штатів Америки, який відбудеться 28 жовтня у Вашингтоні.

Від Національної гвардії України виявило бажання взяти участь у марафоні 9 військовослужбовців з різних територіальних управлінь. Всього подали заявки 35 чоловік на дистанцію 42 кілометри та понад 50 чоловік на 10 кілометрів.

Уже втретє команда України буде брати участь у такому марафоні. Від України у ньому беруть участь військовослужбовці та ветерани, які отримали серйозні поранення та ампутації різного ступеня тяжкості під час виконання службового обов’язку із захисту України, а тепер повертаються до життя після тривалого періоду реабілітації.

«Завдяки таким хлопцям ми розвиваємо систему реабілітації. Вони як потяги ідуть вперед і тягнуть за собою всю систему. Прикладом сьогодні є чоловік, який втратив зір і не падає духом та візьме участь у забігу на дистанції 42 кілометри. Я пишаюся нашими учасниками, що вони і надалі залишаються мотивованими, долучаються до марафонів, щоб підтримати побратимів, яких з нами уже немає», – зазначив Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО Свириденко Вадим.

Перш за все спортсмени їдуть не перемогти, а випробувати себе та надихнути інших поранених бійців, що отримали інвалідність та продовжували жити повноцінним життям, не зважаючи на травми та бути прикладом для інших.

«На змагання я хочу присвятити свій забіг усім своїм побратимам, які отримали поранення та які загинули на сході нашої країни. Такі забіги дозволяють нам проявити всю свою силу та волю до перемоги», – каже Євген.

Командування Національної гвардії приділяє велику увагу реабілітації військовослужбовців, які отримали поранення під час виконання завдань в зоні проведення АТО.

У формуванні української команди на 43-й марафон морської піхоти США також беруть участь ветеранські організації та уповноважений президента з питань реабілітації ветеранів АТО Вадим Свириденко. За його словами, нині оргкомітет шукає спонсорів, які б допомогли команді з формою та іншими витратами, а можливо й із фінансуванням додаткових учасників: американська сторона оплачує приїзд лише 10 представників від країни, але не забороняє залучати більше спортсменів, якщо за їхній проїзд та проживання заплатить Україна. Крім США та України, в ньому мають намір взяти участь представники Великої Британії, Данії, Канади, країн Балтії та Австралії.

Прес-служба НГУ

Фото Руслана Андрусіва

НГУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*