Збірну України Ігор Нескорених 2018 року обрано!

Збірну України Ігор Нескорених 2018 року обрано!. invictus games, ігри нескорених, воїн, збірна, змагання, human face, person, poster, clothing, text, man, newspaper, smile, posing. A group of people posing for a photo

Збірну України Ігор Нескорених 2018 року обрано!. invictus games, ігри нескорених, воїн, збірна, змагання

1 червня організаційний комітет Ігор Нескорених в Україні оголосив імена 15 чоловік, які в жовтні цього року представлять Україну на Invictus Games в австралійському Сіднеї. Список учасників вже опубліковано на офіційній сторінці проекту. До числа учасників збірної вперше увійшли представники всіх українських оборонних інституцій.

Збірну України визначали з числа переможців та призерів Національних Ігор Нескорених 2018, що пройшли в Києві 12 травня, а також учасників змагань, які виявились єдиними спортсменами в своїх категоріях.

— Прийняти рішення про те, хто потрапить у збірну, було дуже важко. Адже у фінальному відборі брали участь переможці національних змагань, тобто вже найкращі. Загалом, конкуренція цього року була дуже серйозною. Торік на Національних Іграх змагалися 106 учасників, зараз — 172, з яких 68 потрапили у фінальний відбір, — розповіла координатор проекту Ігор Нескорених в Україні Оксана Горбач. — У збірну 2018 року ми можемо взяти, відповідно до квоти, виділеної для України, лише 15 осіб. Однак, не зважаючи на те, що до збірної потрапило тільки 15 учасників, на мою думку, всі учасники відбору перемогли та показали нескорений дух українських воїнів. Всім хочу подякувати за участь та закликаю продовжувати займатись спортом, надихаючи своїм прикладом інших, — додала вона.

Рішення про включення учасника до збірної приймала відбіркова комісія в складі тренерів національної команди, представників ветеранської спільноти та організаторів. Окрім спортивного потенціалу кандидатів, комісія також оцінювала їхні психологічні якості — для цього з ними проводили особисті співбесіди, а також зважала на висновки лікарів, враховуючи високі тренувальні навантаження майбутньої команди.

Ключовою кваліфікаційною умовою участі у збірній було набуття кандидатом травми, захворювання чи поранення під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій на території проведення АТО, в ході миротворчих операцій за участю України.

Склад відбіркової комісії та повний перелік критеріїв

Через два тижні, 14 червня, новообрана збірна вперше зустрінеться в повному складі під час перших тренувальних зборів в Києві. Протягом 18-денного табору учасники команди разом з тренерами та лікарями розроблять план подальшої підготовки до міжнародних змагань. Всього за час підготовки з червня до жовтня 2018 року українська збірна проведе три тренувальні табори, щоб підійти до змагань в найкращій формі.

На змаганнях в Сіднеї, які пройдуть 20-27 жовтня, Україна змагатиметься у шести спортивних дисциплінах:

1. легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диску, стрибки в довжину)

2. плавання (запливи на 50 і 100 м вільним стилем, брасом та на спині)

3. веслування на тренажері (1-хвилинний спринт та 4-хвилинна витривалість)

4. велоспорт на шосе

5. стрільба з лука

6. пауерліфтинг

Цього року в спортивних змаганнях багато чого відбуватиметься для нашої збірної вперше. Так, українська команда дебютує в категоріях «біг на візках» та «ручний велосипед», в стрибках в довжину, метанні диску, а також візьме участь в естафеті у плаванні.

Вітаємо учасників збірної України з перемогою у відборі та дякуємо всім, хто приєднався до руху Ігор Нескорених цього року!

Міністерство оборони України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*