Зворотній бік медалі: чи задоволені українські спортсмени результатами Дефлімпійських ігор? (ВІДЕО)

Зворотній бік медалі: чи задоволені українські спортсмени результатами Дефлімпійських ігор? (ВІДЕО). дефлімпійські ігри, самоорганізація, спортсмен, суддівство, інвалід, human face, person, smile, clothing, blue, woman. A person in a blue shirt

Зворотній бік медалі: чи задоволені українські спортсмени результатами Дефлімпійських ігор?. дефлімпійські ігри, самоорганізація, спортсмен, суддівство, інвалід

Мій голос – спорт! Національної дефлімпійської збірної повернулася з 23-х Міжнародних дефлімпійських ігор, на яких здобула 2-е місце, інформує «Громадське радіо»

З турецького міста Самсун спортсмени привезли 99 медалей. Чи задоволена збірна своїм результатом, дізнаємося у прес-секретаря Національного комітету спорту інвалідів України Наталії Гарач і заступника міністра молоді та спорту України Миколи Даневича.

«Ми сподівалися, що буде чесне суддівство, але ця дефлімпіада показала зовсім іншу сторону, зворотню сторону медалі.

Ми побачили, наскільки засуджують команди, і не тільки нашу. Особливо ми звернули увагу на те, як засуджували командні ігри збірної команди Туреччини. Це було показовим лакмусовим папірцем. Навіть був випадок, коли збірна команда Ірану, як і наша команда, на знак протесту встала і вийшла з ігрового майданчика та сіла на лаву запасних. Адже команда була не згодна з нечесним суддівством під час гри.

Микола Володимирович був свідком: коли грала наша волейбольна команда, то як мінімум 10 м’ячів були не зараховані. І ще була ситуація, коли наші йшли в атаку, а суддя раптово зупиняв гру, хоча на це не було підстав.

Тиск був шалений, зала була забита турками, і вони зайняли всі місця. А нашій команді вболівальників гарантували один із секторів, тому що ми маємо право вболівати за свою команду. Того сектора нам не надали, і правдами і неправдами ми добилися того, що нас посадили на ігровому майданчику, поставивши додаткові стільці», — розповідає Наталія Гарач.

Микола Даневич додає, що саме командна самоорганізація дозволила відстояти свої права.

«Ця самоорганізація дала можливість підтримати наших спортсменів. І про наших вболівальників би забули, як би ми не самоорганізувалися, не зібралися. І турецькій стороні нічого не лишилось, як надати нам ці додаткові місця.

А тільки завдяки тому, що ми підняли питання щодо суддівства, до нашої збірної почали підходити інші збірні, які підтримали нас в тому, що відбувався суддівський безлад. Вони казали, що Україна — сильна, а вони будуть поряд із нами. Це були і Корея, і Китай.

І на останній матч України-Туреччини по футболу нам був представлений суддя з Німеччини. Так сталося, що ми програли з серії пенальті, але останнім суддівством ми залишились задоволені», — додав Микола Даневич.

На цих іграх українським спортсменом був встановлений світовий рекорд по стрільбі.

Повну версію розмови слухайте у доданому звуковому файлі.

Скорочену текстову версію підготувала
Алла Торчанська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*