Підвищили соцгарантії для сімей, які виховують дітей-інвалідів

1 19 28 1 2. дітей-інвалідів

  1 19 28 1Про підвищення якості життя для сімей, які виховують дітей-інвалідів з найтяжчим ступенем функціональних обмежень та отримання допомоги на дітей-інвалідів розповіла 19 серпня директор Департаменту праці та соціального захисту населення Людмила Корнієнко під час прес-конференції в ОКІА Новини Полтавщини.

«На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, протягом липня прийняли 2 законодавчих акта, які значно підвищили рівень соціального захисту дітей-інвалідів», – сказала Людмила Корнієнко.

За її інформацією, 28 липня 2013 року набрали чинності зміни до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам». Вказаними змінами збільшили розмір надбавки на догляд за дитиною-інвалідом з найтяжчим ступенем функціональних обмежень (підгрупи А) з 50% до 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку (для дітей віком до 6 років – 972 грн: від 6 до 18 років – 1210 грн).

Розмір надбавки на догляд за іншими дітьми-інвалідами становить 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку (для дітей віком до 6 років – 486 грн: від 6 до 18 років – 605 грн).

Також на виконання соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича 24 липня 2013 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до статті 18 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», яким передбачено, що при призначенні опікуну чи піклувальнику допомоги на дитину, над якою встановлено опіку чи піклування, до сукупного доходу дитини не включається державна соціальна допомога дітям-інвалідам.

  1 19 c1C6OJBgLm0 2

Так з 1 липня цього року розмір допомоги для кожної такої дитини підвищився на суму від 894 грн. до 1230 грн на місяць (в залежності від віку дитини та розміру допомоги, яка виплачується на дитину-інваліда).

На дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку та піклування, та які не отримують пенсію, аліменти, стипендію допомога буде виплачуватися в максимальному розмірі – в розмірі двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку (на дітей віком до 6 років – 1944 грн; віком від 6 до 18 років – 2420 грн на місяць).

В області проведено перерахунки розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, які водночас є інвалідами.

Вже до 25 серпня 2013 року проведуть доплату надбавки на догляд за дітьми-інвалідами та допомоги на дітей-інвалідів, які перебувають під опікою чи піклування за липень та серпень.

Довідково: в області державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям отримує 5614 сімей. Допомогу на дітей над якими встановлено опіку чи піклування отримує 1451 сім’я.

  1 19 jrwnWNn6eoI 3

«Новини Полтавщини»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*