Долю медиків-здирників визначить суд (ФОТО, ВІДЕО)

1 17 4 PM57image001 1 2. вимагали

Слідчим відділом Одеського міського управління міліції завершено досудове розслідування відносно посадових осіб міжрайонної медико-соціальної експертної комісії, які вимагали та отримували неправомірну вигоду від хворих громадян. На даний час кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до суду для прийняття рішення.

Голова та двоє лікарів міжрайонної медико-соціальної експертної комісії, які протягом тривалого часу вимагали і отримували незаконні винагороди від громадян чотирьох районів Одеської області за привласнення і підтвердження групи інвалідності, були затримані на початку року співробітниками відділу державної служби по боротьбі з економічними злочинами спільно з прокуратурою міста Одеси.

  1 17 4 PM57image001 1

Протизаконний «бізнес», організований групою заповзятливих медпрацівників, приносив їм стабільний дохід. За видачу довідок медики систематично вимагали у людей гроші, і більшість з них погоджувалися платити. Однак такий порядок речей далеко не всім припав до смаку. Знайшлися свідомі громадяни, яким ситуація, що склалася вкрай не сподобалося. Вони й звернулися із заявами до міліції.

  1 17 4 PM924image002 2

Після цього при отриманні чергової названої жадібними медиками суми в розмірі 1000 гривень кримінальне тріо затримали на «гарячому». У ході слідства також було встановлено додатковий факт отримання затриманими посадовими особами неправомірної вигоди в сумі 670 гривень.

  1 17 4 PM299image003 3

Нечистим на руку медпрацівникам правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину за ознаками правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Згідно з чинним законодавством їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Прес-служба Одеського міського управління

МВС України в Одеській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*