На Кіровоградщини 31 посадовця притягнули до відповідальності за порушення прав інвалідів

1 18 4 44f9751a284fd70eccd4 2. інвалідів

За результатами перевірок, проведених прокуратурою Кіровоградської області, встановлено суттєві порушення законодавства у сфері захисту прав інвалідів.

Так, у ході перевірки діяльності управління соціального захисту населення Добровеличківської РДА встановлено, що 17 інвалідів війни, які перебувають на обліку для санаторно-курортного лікування та мають право на позачергове забезпечення путівками, протягом кількох років не отримували їх, в той час як ними забезпечувалися особи загального захворювання.

Наразі, за поданням прокуратури Добровеличківського району вказані порушення законодавства усунуто, права 17-ти інвалідів війни на санаторно-курортне лікування поновлено, 3 посадових осіб управління притягнуто до відповідальності.

Також, поточного року органи прокуратури Кіровоградщини реагували на порушення законів у сфері захисту прав інвалідів в діяльності органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, якими не вжито вичерпних заходів до створення безперешкодного доступу інвалідів до жилих, громадських, виробничих будинків та споруд, громадського транспорту.

Прокурорські перевірки засвідчили і про наявність порушень вимог чинного законодавства в діяльності територіальних центрів соціального обслуговування громадян, працівники яких нерідко не виконують зобов’язання за договором соціального обслуговування інвалідів.

Також мають місце факти порушення чинного законодавства в діяльності психоневрологічних інтернатів регіону щодо захисту цивільних, майнових та житлових прав та інтересів підопічних.

Кожен випадок порушення законодавства у сфері захисту прав інвалідів мав відповідну правову оцінку та принципову реакцію з боку органів прокуратури.

Загалом за порушення у сфері захисту прав осіб, які потребують державної підтримки та допомоги, у поточному році внесено 45 документів прокурорського реагування. Наразі, за результатами розгляду 43 з них 31 посадову особу притягнуто до відповідальності. Інші подання перебувають на розгляді.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Прокуратура Кіровоградської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*