На майбутніх виборах не враховані потреби інвалідів (ВІДЕО)

1 12 6 9514285. інваліди

Голосувати вдома або просити допомоги на виборчих дільницях. Два варіанти для інвалідів на цих виборах.

Приймаючи зміни до законодавства, парламент відмовився врахувати інтереси людей з особливими фізичними потребами. Громадські організації вже зараз називають ці вибори – найменш дружніми до інвалідів.

Ярослав Грибальський пересувається містом на візку вже багато років. Однак вважає, що це – не причина, щоби залишатися у день виборів вдома. Ми попросили пана Ярослава показати, де працюватиме його дільниця – це приміщення коледжу.

Щоби потрапити всередину – йому потрібен пандус – або допомога кількох чоловіків.

Такі ж клопоти – майже у всіх містах України. Навіть у столиці інваліди-візочники проситимуть допомоги. Хоча й не вважають себе людьми, яких потрібно опікати.

На цих виборах не буде спеціальних трафаретів для незрячих. Тож виборці, які погано бачать теж проситимуть допомоги – і не знатимуть напевне, за кого ж проголосували насправді.

У центральному офісі національної асамблеї інвалідів пропонували – адаптувати всі виборчі дільниці так, щоби інваліди могли голосувати самі. Однак парламент вирішив, що зробити це – неможливо.

Чи зможуть інваліди переконати владу вже зараз полегшити їм голосування? Голова комітету виборців України вважає, що – ні.

Однак інваліди мають на це мало надії. Для них – 25 травня – ще один важкий день, коли вони не зможуть скористатись своїм правом самостійно.

Телеканал новин „24″

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*