Підписано меморандум про співпрацю

1 23 3 494. інвалідністю

Департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецька обласна громадська організація інвалідів-візочників «Лідер» підписали меморандум про співпрацю. Метою такої співпраці є впровадження спільного проекту «Сприяння реалізації прав жінок з інвалідністю, згідно з Конвенцією ООН про права інвалідів».

Він реалізовуватиметься в рамках проекту «Демократизація прав людини та розвиток громадянського суспільства», що виконується програмою розвитку ООН в Україні. Проект сприятиме збереженню здоров’я жінок з інвалідністю, їхньому материнству, забезпечить правову та психологічну допомогу жінкам та дівчатам з інвалідністю.

Передбачено проведення широкої просвітницької роботи з фахівцями, які працюють з інвалідами, тобто із лікарями, посадовими особами, лідерами громадських організацій, а також із жінками з особливими потребами. Окрім цього, буде налагоджена система якісних і доступних послуг з планування сім’ї та репродуктивного здоров’я жінок із порушенням опорно-рухового апарату.

Для забезпечення реалізації цього проекту передбачено провести аудит доступності усіх медичних закладів Чернівців й області, проаналізувати якість надання медичних послуг жінкам із особливими потребами тощо.

Чернівецька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*