У прокуратурі Київщини відбулась колегія з питань соціального захисту інвалідів

1 23 4 prokuraturakievobl28 15 2. інвалідів

Під головуванням прокурора Київщини Володимира Бабенка проведено розширене засідання колегії прокуратури області, на якій обговорено стан законності у сфері соціального захисту інвалідів, створення гарантованих законодавством умов їх реабілітації та прокурорського нагляду з цих питань.

У роботі наради взяли участь голови Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра та Київської обласної ради Микола Бабенко.

Також були присутні керівники департаментів охорони здоров’я та соціального захисту населення, управління Державної пенітенціарної служби в м. Києві та Київській області, Територіальної державної інспекції з питань праці у Київській області, Київського обласного центру зайнятості, Київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та комунального закладу Київської обласної ради “Обласне бюро медико-соціальної експертизи”.

На колегії обговорено недоліки, які на даний час мають місце у діяльності органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо створення гарантованих державою умов для реалізації інвалідами прав нарівні з іншими громадянами та забезпечення їх соціального захисту.

Також приділено увагу ролі органів державного контролю в частині забезпечення дотримання роботодавцями області вимог законодавства про основи соціальної захищеності інвалідів та створення робочих місць для вказаної категорії громадян.

Поряд з цим, заслухано звіти прокурорів про проведену роботу та вжиті заходи прокурорського реагування щодо поновлення конституційних прав інвалідів.

За результатами обговорення колегією прокуратури області прийнято рішення, якими заплановано проведення відповідних перевірок та визначено конкретні терміни їх виконання.

Прес-служба
прокуратури Київської області

Прокуратура Київської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*