Конференція з питань працевлаштування інвалідів

1 27 2 dsfsf 2. інвалідністю, інвалідів

  1 27 2 dsfsf 1

ВГОІ “Інститут реабілітації та соціальних технологій” за підтримки Міністерства соціальної політики України, Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України у 2014 році організує проведення конференції на тему: “Працевлаштування інвалідів в умовах імплементації Конвенції про права інвалідів”.

Перший етап конференції відбувся 20 – 21 червня у м. Славута Хмельницької області на базі Хмельницького обласного осередку. У заході взяли участь майже 150 осіб, переважна більшість з яких – особи з інвалідністю.

У вітальному слові Голова Інституту Ярослав Мокрецький наголосив на тому, що Конвенція про права інвалідів стала одним із базових міжнародних документів з питань прав людини. У ній проголошено основоположні права осіб з інвалідністю, які потребують належної імплементації у законодавстві України.

Виступаючі наголошували на тому, що право на працю є основним соціальним надбанням міжнародної спільноти і потребує належної правової охорони, особливо щодо людей з вадами. Уповноважені представники органів державної влади Славутчини розповіли про досвід працевлаштування осіб з вадами здоров’я, поділилися новаціями з питань соціального обслуговування людей з інвалідністю у м. Славута та Славутському районі. Особливого значення під час засідання набула проблема працевлаштування осіб з фізичними вадами у сільській місцевості. У своїй доповіді перший заступник Голови Інституту Людмила Костюк вказала на необхідності врахування у питаннях працевлаштування інвалідів міжнародного досвіду та досвіду окремих держав-членів ЄС.

Під час засідання було проголошено і інші доповіді, які стосувались питань втілення положень Конвенції про права інвалідів у правове поле України, необхідність посилення громадського контролю та державного нагляду з питань прав інвалідів, важливість врахування положень Конвенції про права інвалідів у частині питань працевлаштування у проекті Трудового кодексу.

Продовження діалогу з питань працевлаштування осіб з інвалідністю відбудеться 12 – 13 вересня на базі Київського міського осередку Всеукраїнської громадської організації інвалідів.

Державна служба з питань інвалідів та ветеранів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*