«Життя вище інвалідності: репродуктивні права та здоров’я жінок з інвалідністю»

1 03 5 27806 real 2. репродуктивного здоров'я, інвалідністю

  1 03 5 27806 real 1Вінницька міська громадська організація «Паросток» протягом 15 років займається захистом прав та інтересів людей з інвалідністю та членів їхніх родин на Вінниччині.

За часи Незалежності України вдалося державним та громадським організаціям зробити чимало позитивних кроків на шляху забезпечення гідного рівня життя людей з інвалідністю на Вінниччині. Але, нажаль, до цього часу залишається багато невирішених питань щодо повноцінної життєдіяльності та інтеграції у суспільство людей з інвалідністю.

Одним із головних питань сьогодення є збереження репродуктивного здоров’я нації. Жінки з порушенням опорно-рухового апарату як ніхто інший потребують інформації про цю тему. Адже вони, найчастіше, лишаються на узбіччі соціальних процесів, які відбуваються в державі. Чиновники забувають про цю категорію населення, тому громадські організації беруть на себе відповідальність побудови суспільства рівних можливостей.

ГО «Паросток» реалізовує проект «Життя вище інвалідності: репродуктивні права та здоров’я жінок з інвалідністю», підтриманий програмою АМР США „Здоров’я жінок України”. Партнерами проекту є ГО «Вісь», Національна Асамблея інвалідів України (НАІУ); управління охорони здоров’я і управління праці та соціального захисту населення Вінницької ОДА та Вінницької міської Ради.

Метою даного проекту є сприяння збереженню репродуктивного здоров’я жінок з інвалідністю (зокрема з проблемами опорно-рухового апарату) шляхом реалізації інформаційно-просвітницької кампанії, проведення навчальних тренінгів, надання соціально-психологічних та юридичних консультацій та підвищення якості надання медичних послуг для цієї категорії жінок

Цілі проекту:організація та реалізація інформаційно-просвітницької компанії з репродуктивного здоров’я для жінок з інвалідністю; підвищення соціально-психологічної компетентності жінок з інвалідністю, підвищення якості медичного та соціального обслуговування жінок з інвалідність у сфері планування сім’ї та репродуктивного здоров’я; сприяння у створенні безбар’єрного доступу до медико-соціальних послуг для жінок з інвалідністю; формування толерантного ставлення до жінок з інвалідністю у соціумі.

Протягом усього терміну реалізації проекту надаються безкоштовні консультації лікаря-гінеколога та психолога жінкам з інвалідністю та батькам дітей з інвалідністю на базі тренінгового центру ГО «Паросток» за адресою: м. Вінниця, вул. 50-років Перемоги, 51. За довідками звертатись за телефоном 067-109-69-98.

Приєднуйтеся до реалізації проекту! Давайте разом будувати суспільство рівних можливостей.

За iнформацiєю:
Ірина Саранча, Голова правління ГО «Паросток»

“Моя Вінниця”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*