Забезпечення прав людей з інвалідністю – один з пріоритетів діяльності обласної державної адміністрації

1 14 5 img 1 1 2. реабілітації, інвалідністю, інвалідів

  1 14 5 img 1 1

Перший заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак взяв участь в обласному семінарі, який стосувався забезпечення прав людей з інвалідністю в області.

Даний захід організувала та провела Тернопільська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів „Союз організацій інвалідів України” за підтримки Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

У семінарі, який проходив на базі Тернопільського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства взяли участь члени та активісти Тернопільської обласної організації Союзу організацій інвалідів України з Тернополя та районів області, керівники та представники громадських організацій інвалідів, люди з інвалідністю, батьки, які виховують дітей-інвалідів.

  1 14 5 img 4 2

Відкриваючи семінар голова обласної організації Союзу організацій інвалідів України Костів Михайло Йосифович відзначив, що особливістю життєдіяльністю людей з інвалідністю є те, що цим людям в положеннях Законів України гарантуються великі права та надаються значні гарантії для повноцінного життя не дивлячись на обмежені функції організму. Однак на практиці ці люди стикаються із значними проблемами і дуже часто залишаються поза увагою органів влади. Одна з причин полягає в тому, що окремі працівники державних установ, замість практичної роботи над допомогою цим людям у реалізації законних прав, прикриваються різноманітними інструкціями, і скоріш шукають причини для відмови в проханні людини з інвалідністю, аніж допомогти вирішити її проблему. Союз організацій інвалідів України одним із завдань ставить надання допомоги людям з інвалідністю у вивченні своїх прав і вмінню їх відстоювати.

  1 14 5 img 2 3

Перший заступник голови облдержадміністрації Крисак І.Б. відзначив, що обласна державна адміністрація, як орган виконавчої влади області, одним із пріоритетів своєї діяльності визначила забезпечення прав людей з інвалідністю області. Перед керівниками структурних підрозділів, головами районних державних адміністрацій будуть поставлені конкретні завдання для вирішення питань, які турбують цих людей. Зрозуміло, що усіх проблем інвалідів на рівні області вирішити неможливо, однак усі працівники органів влади мають відповідально ставитись до своїх обов’язків з розгляду питань інвалідів. До розгляду питань людей з інвалідністю обов’язково будуть залучатись громадські організації інвалідів. Під час семінару Крисак І.Б. дав вказівку керівникам відповідних установ щодо вжиттям заходів для збереження належної роботи Тернопільського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства, яке забезпечує інвалідів засобами реабілітації, призначив окрему нараду щодо вирішення питання із забезпечення Кременецького районного осередку Союзу організацій інвалідів України приміщенням для роботи з інвалідами.

Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Боярський Вадим Андрійович охарактеризував роботу і завдання закладів соціального захисту населення, які надають послуги людям з інвалідністю, котрих в області проживає майже 58 тисяч. Директор Тернопільського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів Базилевська Ірина Віталіївна проінформувала про реалізацію програм для людей з інвалідністю, фінансування яких здійснюється фондом соціального захисту інвалідів. Виконуючий обов’язки директора Тернопільського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства Паласюк Богдан Євстахійович ознайомив присутніх із досвідом роботи підприємства над виготовленням для людей технічних засобів реабілітації, ортопедичних виробів.

В ході семінару представники департаменту охорони здоров’я, МСЕК, департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, фонду соціального захисту інвалідів, управління соціальної політики Тернопільської міської ради ґрунтовно обговорили з присутніми широке коло питань, яке пов’язане із складанням та реалізацією заходів, визначених в індивідуальній програмі реабілітації інваліда.

Тернопільська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*