Паркування в ЄС: місця для людей з обмеженими можливостями (ВІДЕО)

1 30 5 8574125. обмеженими можливостями

Запитання від Ігоря з Любляни:

“Я планую проїхати автомобілем через кілька європейських країн, починаючи зі Словенії. Маю запитання щодо моїх прав як людини з обмеженими можливостями. Чи зможу я паркуватися на спеціальних місцях в усіх країнах ЄС?”

Відповідає Ніна Куделкова, прес-секретар компанії Europe Direct:

“Так, починаючи з 1998 року було запроваджено європейську картку, яка дозволяє жителям ЄС, що мають право паркуватися на місцях для людей з фізичними вадами у країні проживання, паркуватися також і на спеціальних місцях в інших країнах ЄС.

Таке рішення було ухвалено після рекомендацій ЄС, який намагався уніфікувати вигляд карток, якими користуються водії з фізичними вадами, для того, аби полегшити їхнє пересування в Європі.

Ці рекомендації чітко визначають, як має виглядати стандартна європейська картка, її розміри, колір, матеріал, з якого вона має бути виготовлена, а також відомості, які мають бути на ній вказані. Це так звана блакитна картка, яку можна побачити на лобовому склі деяких автомобілів.

Що ж до того, хто має право нею користуватися, то це рішення приймає країна-член ЄС. Кожна з них має свої визначення та регуляції щодо процесу, внаслідок якого людина може отримати таку картку.

Рекомендації розроблено на підставах взаємодовіри. Тобто, з повагою до внутрішніх законів у країнах-членах ЄС та до регуляцій, які існують в інших країнах.

Отже, подорожуючи Європою як людина з обмеженими можливостями, і маючи картку ЄС, ви матимете такі ж права, як і мешканці країн, які ви відвідуєте.

За детальнішою інформацією щодо “блакитної картки” варто звернутися до місцевого представництва ЄС у вашій країні.”

Додаткову інформацію про ЄС можна отримати по телефону 00 800 6 7 8 9 10 11 або на вебсайті http://ec.europa.eu/justice/discrimination/disabilities/parking-card

euronews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*