Кабмін пропонує Раді дозволити безкоштовно віддавати інвалідам автомобіль після 10 років експлуатації

1 19 4 302386042 2. інвалідів

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України дозволити безоплатно передавати у власність інвалідам або їх представникам автомобіль, визнаний гуманітарною допомогою, після 10 років експлуатації. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 4517а “Про внесення змін до деяких законів України (щодо соціальних гарантій держави шляхом забезпечення інвалідів автотранспортом в Україні)”, текст якого розміщений на сайті парламенту.

У пояснювальній записці зазначається, що даний законопроект розробило Міністерство соціальної політики України з метою забезпечення соціальних гарантій держави шляхом забезпечення інвалідів автотранспортом в Україні.

Так законопроект пропонує доповнити статтю 11-1 закону України “Про гуманітарну допомогу” положенням, гідно з яким автомобіль, визнаний гуманітарною допомогою, яким інвалід був забезпечений через органи соціального захисту населення і користувався більше 10 років, за рішенням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері соціального захисту населення, може бути безкоштовно переданий у власність інваліду, законному представнику недієздатного інваліда чи дитини-інваліда у порядку, визначеному Кабінетом міністрів України.

Крім того, законопроект пропонує внести доповнення до статті 38 закон України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, згідно з якими інвалідам і дітям-інвалідам безоплатно або на пільгових умовах на підставі індивідуальної програми реабілітації надаються автомобілі, крісла колісні з електроприводом (за наявності відповідного медичного висновку).

“Реалізація цього проекту акта дозволить зняти соціальну напругу, забезпечувати життєві та соціальні потреби інвалідів, реалізовувати їх громадянські права та свободи”, – йдеться у пояснювальній записці до документу.

«РБК – Україна»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*