У Луцьку компанія лікарів брала з інвалідів хабарі

1 20 4 images 2. правоохоронці

16.10.2014. Медиків на чолі з головою Луцької міської медико-соціальної експертної комісії Ларисою Зародюк судять за хабарництво. Слідкували правоохоронці відділу боротьби з економічними злочинами за порушниками закону в білих халатах, довго. А брали побори волинські ескулапи не з кого-небудь, а з лучан-інвалідів, які приходили на комісію, щоб підтвердити діагноз. Інформує ТРК «Аверс».

Протягом тривалого часу правоохоронці спостерігали за роботою працівників Луцької МСЕК за допомогою встановлених відеокамер у приміщеннях лікувального закладу.

Прокурор прокуратури Волинської області Володимир Лисюк розповів: «Обвинувачується голова і члени Луцького міського МСЕК у вимаганні і отриманні неправомірної вигоди у розмірі 15 900 гривень за підтвердження або продовження громадянам груп інвалідності».

Гроші за ті чи інші висновки, що підтверджують групу інвалідності отримували троє: голова комісії Лариса Зародюк, лікар-невропатолог Наталія Галета та ще один медик закладу Василь Вірста. Фактів отримання неправомірної вигоди правоохоронці задокументували близько тридцяти.

Володимир Лисюк: «Сьогодні допитано 5 свідків, після обіду планується допитати ще п’ятьох».

Свідки суду розповіли, що з чуток знають як зараз у медицині без грошей вирішити нічого не можна. Тож за порадою знайомих заздалегідь готувалися до проходження комісії. Кожен ніс різні суми. Від двох сотень гривень до п’яти тисяч. При цьому запевняли, що грошей із них ніхто не вимагав і давали їх добровільно. Щоправда, ніхто з медиків, за словами свідків, від коштів не відмовився. Наразі головуюча в справі Алла Борнос має намір допитати всіх свідків, а після закінчення слідчих дій, справу почнуть розглядати по суті. За словами правоохоронців, підсудним «світить» від трьох до шести років із позбавленням права обіймати посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Вікторія Притулюк

ТРК “Аверс”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*