Рада збільшила видатки держбюджету-2014 на соцзахист та протезування учасників АТО на 9,1 млн грн

1 19 6 1401784669 vr. закону

Народні депутати підтримали у першому читанні і в цілому законопроект № 5146 “Про внесення змін до додатка № 3 до закону України “Про Державний бюджет України на 2014 рік” (щодо соціального захисту інвалідів, ветеранів та учасників антитерористичної операції)”. За відповідне рішення проголосували 248 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Як заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, представляючи даний законопроект у Верховній Раді України, ухвалення даного закону дозволить виділити 7 млн грн до кінця 2014 р. на фінансування протезування за кордоном для учасників АТО.

Окрім того, 2 млн грн виділяється на створену Державну службу з питань учасників та ветеранів антитерористичної операції, зокрема, для проведення державної реєстрації учасників АТО.

“Аби допомагати конкретно кожному військовослужбовцю, який підпадає під дію закону, щоби всім видати посвідчення учасників АТО і відповідно – забезпечити всі соціальні пільги і гарантії”, – підкреслив Яценюк.

Як зазначається у пояснювальній записці, даний проект закону передбачає внесення змін до держбюджету на 2014 р. у частині збільшення видатків за бюджетною програмою “Керівництво та управління у сфері соціального захисту інвалідів та ветеранів” на 2 млн 184,2 тис. грн та запровадження нової бюджетної програми “Забезпечення протезуванням та ортезуванням виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, окремих категорій громадян, які брали участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок” у обсязі 7 млн грн за рахунок відповідного зменшення видатків за бюджетною програмою “Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом міністрів України”.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*