Міністерство соцполітики відреагувало на вимоги шахтарів-інвалідів

1 07 4 DSC 0803 2-c 2. шахтарів-інвалідів

  1 07 4 DSC 0803 2-c 1

4 листопада. Шахтарів-регресників, що протестували проти законопроекту Арсенія Яценюка, за яким їм значно скорочують соціальні виплати, почули.

Після акцій протесту в Павлограді, у кінці жовтня шахтарі поїхали до столиці, за матеріалами www.павлоград.dp.ua.

За повідомленням голови павлоградської профспілки шахтарів-інвалідів Миколи Житника, спочатку в акції взяли участь 75 представників із різних регіонів України. Потім до них приєднались ще 340 чоловік.

«У Києві ми захопили будівлю дирекції Фонду соціального страхування, бо маємо до директора фонду чимало запитань. Але директор із нами не захотів зустрічатись. Він просто утік», — розповів Микола Житник.

Шахтарі ж на цьому не зупинились. Наступного дня вони провели мітинг під будівлею Адміністрації Президента України.

Вимоги шахтарів вислухала міністр соцполітики Людмила Денісова. Вона пообіцяла, що із законопроекту приберуть пункт, у якому йдеться про урізання соціальних виплат шахтарям.

Чимало запитань у шахтарів було і до роботи дирекції фонду соціального страхування. Шахтарі звинувачують директора у привласнені коштів, вимагають фінансової перевірки підприємства та відсторонення від посади керівництво фонду.

Із реакцією міністерство соціальної політики не забарилось. За повідомленням Миколи Житника, вчора йому прийшов лист від заступника Генпрокурора. В листі йдеться про те, що за результатами перевірки фінансової діяльності фонду, відкрито кримінальне провадження.

21 листопада в міністерстві соцполітики проблеми шахтарів-регресників планують обговорити на засіданні спеціально створеної робочої групи. Від Павлограда у засіданні візьмуть участь 3 представники шахтарів-інвалідів.

«Зараз ми чекаємо на засідання робочої групи. Дуже сподіваємось, що наші питання вирішаться позитивно», – сказав Микола Житник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*