Генеральною прокуратурою України викрито факти розтрати бюджетних коштів посадовцями Міністерства соціальної політики України при закупівлі обладнання для дітей-інвалідів

1 12 thumbnail-20120118135639n. закупівлі

Генеральною прокуратурою України вивчено стан додержання Міністерством соціальної політики України законодавства у сфері державних закупівель упродовж 2014 року.

Установлено, що службовими особами відомства переможцем конкурсних торгів по закупівлі систем реабілітації для дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, безпідставно обрано суб’єкта господарювання, пропозиція якого не відповідала кваліфікаційним вимогам документації конкурсних торгів. З ним укладено договір закупівлі на загальну суму понад 24 млн грн.

Водночас, згідно з даними уповноважених органів застосування закупленої системи реабілітації для дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, не передбачено.

За фактом розтрати службовими особами Мінсоцполітики коштів держбюджету в особливо великих розмірах, внесення до офіційних документів недостовірних відомостей, що спричинило інтересам держави тяжкі наслідки на вказану суму, Генеральною прокуратурою України 4 листопада цього року розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Генеральна прокуратура України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*