Пенітенціарії Херсонської області вивчили план реалізації законодавства України про соціальний захист інвалідів, які відбувають покарання в установах пенітенціарної служби України

1 12 4 04 2. інвалідів

  1 12 4 04 1На виконання доручення ДПтС України від 10.10.2014 № 243-14 та з метою створення міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення рівних можливостей для інвалідів в установах виконання покарань, 04 листопада 2014 року в управлінні ДПтС України в Херсонській області відбулась міжвідомча нарада працівників кримінально-виконавчої інспекції, сектору соціально-виховної та психологічної роботи управління ДПтС України в Херсонській області та заступника директора Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ракши Олександра Олексійовича.

В ході наради учасників було ознайомлено з планом реалізації законодавства України про соціальний захист інвалідів, які відбувають покарання в установах, що відносяться до сфери управління ДПтС України. Основним завданням даного плану є соціальний захист інвалідів, які відбувають покарання в умовах позбавлення та обмеження волі. Виконання плану передбачає можливість отримання професійно-технічної та вищої освіти засудженими з обмеженими можливостями, з метою їх подальшого працевлаштування в умовах позбавлення волі чи після звільнення.

Олександр Ракша розповів про послуги, які надає Херсонське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики України. Працівників кримінально-виконавчої інспекції та сектору соціально-виховної та психологічної роботи управління ДПтС України в Херсонській області проінформовано про систему та порядок надання реабілітаційних послуг для інвалідів.

За результатами міжвідомчої наради досягнуто певних домовленостей та порядку дій щодо сумісного вирішення нагальних проблем осіб з обмеженими можливостями, які перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекції та установах виконання покарань.

З метою виконання плану реалізації законодавства України про соціальний захист інвалідів складено загальний протокол управління ДПтС України в Херсонській області та Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Сектор кримінально-виконавчої інспекції
управління ДПтС України в Херсонській області

Державна пенітенціарна служба +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*