На Кіровоградщині викрито медичного працівника, який підозрюється у тому, що видавав “липові” довідки про інвалідність

1 16 6 spravki-354. людей

Внаслідок такої діяльності громадянин «зарахував» до числа «немічних» людей кілька десятків спритних пацієнтів. У підсумку, збитки нанесені державі незаконними діями склали більше 400 тисяч гривень.

За попередньою інформацією, посадовець працював в одній із районних лікарень. Аби заробити гроші, зловживаючи службовим становищем, протягом певного часу складав та видавав зацікавленим «пацієнтам» неправдиві документи щодо перебування осіб на стаціонарному лікуванні в медичному закладі, готував відповідні епікризи.

У подальшому громадяни проходили іншу документально оформлену процедуру, після якої отримували статус непрацездатних або частково непрацездатних людей та, відповідно, – пенсії по інвалідності і пільги.

Завдані державі внаслідок таких дій збитки вилилися у значну суму.

– По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 «Зловживання владою або службовими повноваженнями» Кримінального кодексу України та частиною 2 статті 366 ККУ «Службове підроблення», – розповідає начальник управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Кіровоградській області Петро Довгий.

Якщо вину медичного працівника буде доведено, йому загрожуватиме покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області

МВС УКРАЇНИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*