Оголошено підозру лікарю за вимагання та одержання 7 тис грн для продовження групи інвалідності

1 28 3 spravki-354. інвалідності

Прокуратурою Івано-Франківської області повідомлено про підозру лікарю-хірургу одного з дитячих лікувальних закладів в області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Даний злочин задокументовано в жовтні минулого року. Як повідомлялось, в 7 тисяч гривень медичний працівник оцінив своє сприяння в продовженні групи інвалідності для 16-річної дівчини-інваліда дитинства. Так, медик, вирішив безпідставно нажитись на дівчині, повідомивши, що продовження групи інвалідності можливе лише за умови надання йому вказаних коштів.

Гроші лікарю передавав дідусь дівчини в приміщення медичного закладу. Відтак, безпосередньо після одержання неправомірної вигоди 59-річного хірурга було затримано.

Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 354 (одержання незаконної винагороди працівником державного підприємства, установи чи організації) КК України та ч.2 ст 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.

Вкотре звертаємо увагу та те, що у випадку вимагання неправомірної вигоди необхідно своєчасно звертатися до правоохоронців.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Прокуратура Івано-Франківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*