Які пільги мають інваліди ІІ групи загального захворювання?

1 23 4 загруженное2 2. інваліди

  1 23 4 загруженное2 1Які пільги мають інваліди ІІ групи загального захворювання? Чи є знижки на оплату комунальних послуг?

Сергій Приходько. Верхньодніпровський район

Шановний Сергію Володимировичу, відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» №875-XI I від 21 березня 1991 року інваліди загального захворювання мають право на ряд пільг. Зокрема, інвалідам ІІ групи передбачені такі соціальні гарантії:

— на придбання ліків. Безплатно ліки за рецептом лікаря при амбулаторному лікуванні видаються малозабезпеченим інвалідам, які отримують мінімальну пенсію. Крім того, незалежно від доходу інваліди І та ІІ груп мають право на придбання ліків за рецептом з оплатою 50% їх вартості при амбулаторному лікуванні;

— медичні послуги. Безплатно або на пільгових умовах інвалідам передбачені послуги соціально-побутового та медичного характеру. Також, за наявності відповідного медичного висновку, їм надають технічні та інші засоби (протезно-ортопедичні вироби, ортопедичне взуття, засоби пересування, у тому числі крісла-коляски з електроприводом, автомобілі, індивідуальні пристрої, протези очей, зубів, щелеп, окуляри, слухові і голосоутворюючі апарати, сурдотехнічні засоби, мобільні телефони та факси для письмового спілкування, ендопротези, сечо- та калоприймачі тощо) — на підставі індивідуальної програми реабілітації; автомобілі — за наявності відповідного медичного висновку;

— забезпечення путівками. Безплатно надаються санаторно-курортні путівки за наявності медичних показань;

— телефонний і радіозв’язок. Інвалідам здійснюють позачергову і пільгову установку стаціонарного телефону. До того ж погодинну оплату за місцеві телефонні розмови встановлюють тільки за згодою інваліда або сім’ї, до складу якої входять два або більше інвалідів. Також інваліди І та ІІ груп по зору можуть безплатно користуватися радіоточкою;

— транспортні послуги. Інвалідам надається 50% знижка вартості проїзду на внутрішніх лініях повітряного, залізничного, річкового та автомобільного транспорту в період з 1 жовтня по 15 травня. Ще інваліди мають право на безплатний проїзд у міському пасажирському транспорті (крім таксі).

Але пільги на оплату житлово-комунальних послуг для інвалідів загального захворювання чинним законодавством не передбачені.

Всі пільги, передбачені Законом «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» №875-XI I від 21 березня 1991 року, зберігаються за інвалідами незалежно від виду їх пенсії чи допомоги, призначеної замість пенсії.

Зоря

22 реплік к “Які пільги мають інваліди ІІ групи загального захворювання?”

  1. Zhali :

    Названі пільги фактично перекреслені чиновниками.
    22 роки інвалідності(4 роки -2- га і потім 18 1-а група) мені було виписано 1 безкоштовний рецепт … на 12 таблеток цитрамону. Приблизно у 95 році.
    Добилася 1 путівку санаторно-курортну.
    А з 1 червня цинічно забрано піьгу на проїзд на залізничному транспорті!
    Отже –
    треба було написати про те, що ця пільга вже вкрадена.
    І навіть на горОд за містом, куди можна було добиратися електричкою інвалідам із жебрацькими пенсіями,тепер не по кишені. Оті фазенди якось підримували штани. А тепер немічних поменшає- їсти нічого. Бо на на ці символічні 1000 гривень не прожити… Бравіссімо!!!

  2. Лена :

    здравствуйте! У меня инвалидность 2гр положен ли мне дополнительный отпуск и сколько дней и я мать одиночка если основной отпуск 36 дней и стаж 10лет .Спасибо

    • Администрация сайта :

      здравствуйте! У меня инвалидность 2гр положен ли мне дополнительный отпуск и сколько дней и я мать одиночка если основной отпуск 36 дней и стаж 10лет .Спасибо

      Попробуйте обратиться сюда: http://naiu.org .ua/yuridichna- konsultatsiya (в адресе уберите пробелы).

  3. Григорій :

    Чому інваліда 2 групи не хочуть зареєстровати на отримання автомобіля гомунітарної допомоги із за кордону,бо не такий діагноз якщо є опікун.

  4. Имеют ли право выщитывать у пенсионера 2 гр по инвалидности общего заболевания алименты на двоих детей? Если да, то существуют ли какие-то исключения из правил,скажим туберкулёз, наркомания.Куда обратиться за помощью?

  5. Марія Галина Володимир та інші :

    Доброго дня
    Звертаємось до вас з скаргою
    Проживаємо в м.Борислав Львівської обл
    В нашому місті водії маршруток відмовляються перевозити інвалідів 2 групи посилаючись на те,що пільги наші недійсні
    Яким чином ми можемо добитись правди згідно чинного законодавства
    Куди звернутись за допомогою?

  6. Коля :

    станом на сьогодні, чи мають право інваліди другої групи на пільговий проїзд обласними маршрутками ?

  7. Надежда :

    Получила инвалидность более 10 лет. Узнав о нововведениях, то есть решила приобрести льготный билет через интернет. Каково же было разочарование, когда выдало, что вас нет в электронном реестре. Пришлось покупать полный билет, потому что ехать на вокзал в Киеве, выстаивать в очередях,нет здоровья. Очень жаль, что многие люди с инвалидностью, в нашей стране недополучают данные государством льготы, из-за некомпетентности или нежелания работать должностных лиц в государственных органах . власти. Прежде,чем пропиариться, нужно было состыковать Электронные базы инвалидов, чтобы люди не ощущали на себе Ваши недоработки.

  8. Олена :

    Доброго дня.Я інвалід 2 групи. Чи маю я право на пільговий проїзд в міжміських автобусах? Дякую

  9. Віталій :

    Я інваліді 2 групи. Чи можу я зареєструвати автомобіль куплений за кордоном безоплатно?

  10. Сергей :

    Навіть не пробуйте! Звертаюсь вже чотири роки поспіль перерахувати пенсію як того вимагає закон, а мені п’ять разів твердять що все по закону. Вони навіть дивитись в закон не бажають. Конституція для них така ж тряпка як для презедента.

  11. Татьяна :

    Как покупать или получать лекарства за 50% стоимости?Куда обращаться?Каков порядокдействия?

  12. Ольга :

    Доброго дня . Чи має інвалід 2 гр заг захворювання пільгу при сплаті податку на надлишкову площу ( податок на нерухомість ) де проживають двоє , чоловік і жінка в 75 м 2 , і приходять податки на 15 м2 оплатити

  13. Наталия Сурыгина :

    Я опекун над сыном с ДЦП инвалид 1А группа. 30 лет. И опекун над сестрой инв по психическому заболеванию 2 группа 61 год.Сестра в интернате 20 лет. О каких льготах говорите. Только троллейбус с 10.00- 16.00 И то если ходит… машина? До 14 года 22 были в очереди…санатории? оформил по уходу не жди помощи когда ДЦП причислили к психическим.Какие льготы опекуна мамы? Проехать бесплатно в троллейбусе? Врагу не пожелаю. А где сестра теперь вообще неизвестно.Куда увезли? А мы близнецы. Душа страдает.И никому этого не понять.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*